Lazer ile Varis Tedavisi Yüz Güldürüyor

Ekol Hastanesi'nden Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cenk Melikoğlu, varis yakınması olan hastaların öncelikle muayene edilmesi gerektiğini belirterek, “tedaviye başlanmadan önce bacak toplardamar ultrasonografi tetkikinin yapılması gerekmektedir.

  • 0
  • 1.573
Lazer ile Varis Tedavisi Yüz Güldürüyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ekol Hastanesi'nden Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cenk Melikoğlu, varis yakınması olan hastaların öncelikle muayene edilmesi gerektiğini belirterek, “tedaviye başlanmadan önce bacak toplardamar ultrasonografi tetkikinin yapılması gerekmektedir. Sonrasında kozmetik varis tedavisinin gerçekleştirilebilmektedir. Hastanın tedavi öncesi tüm işlemleri aynı gün içerisinde tamamlanıyor" dedi.
 
Estetik Sonuç
Kılcal damar varislerinde tedavi seçenekleri hakkında da bilgiler veren Op. Dr. Cenk Melikoğlu, “Eğer toplardamar ultrasonografi tetkik sonucu normal ise ve hastanın kılcal damar varisleri varsa estetik tedavi işlemleri uygulanabilir. Kılcal damar varisleri için tedavi seçenekleri değişmektedir. Günümüzde yaygın olarak iğne tedavisi (skleroterapi) ve cilt damar içi lazer uygulamaları olmak üzere ikiye ayrılır. Skleroterapi, bir ilacın ince iğne ucu olan bir enjektör yardımıyla toplardamar içine verilerek o toplardamarın kapatılması işlemidir. Ardından bu damar vücut tarafından emilerek yok edilir. Böylece işlem yapılan ince toplardamar daha az görünür ya da görünmez hale gelir. Skleroterapi sırasında, ilaç damar içerisine uygulandığında o bölgede kızarıklık ve hafif kaşınma hissi olur.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu uyarıya kulak verin

On Binde Bir Görülen Hastalık başarıyla tedavi edildi

MR Eşliğinde Biyopsi İşlemi

Ferhat, artık özgür yaşayabilecek!

Göz İçi Lenslerindeki Son Gelişmeler

DEÜ'DEN Kadınlar Gününe özel sağlık yatırımı

Arşiv