Liseyi dışarıdan bitirdi, üniversiteli oldu

  • 0
  • 401
Liseyi dışarıdan bitirdi, üniversiteli oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı’da maddi imkansızlıklar nedeniyle liseyi açıktan bitirmek zorunda kalan Hülya Kuzey (25) Bayraklı Belediyesi Gençlik Merkezi’nde (BAYGEM) aldığı eğitim sayesinde Marmara Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünü kazandı. Yaklaşık 2 milyon öğrencinin girdiği sınavda ilk 4 binde yer almayı başardı. Kuzey, “Ailemin maddi durumu kötü olduğu için ortaokuldan sonra liseye gidemedim. Ev kızıydım. Umutsuzdum. Ama azmettim, liseyi dışarında bitirdim. Sonra belediyenin dershanesine gittim. Çok çalıştım. Hocalarıma çok sordum ve sonunda kazandım. Ev kızıyken şimdi üniversiteli oldum. 4 yıl sonrada öğretmen olacağım” dedi.

BAYGEM öğrencilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Sağladığı ücretsiz eğitimle bu yıla LGS VE YGS’DE yüzde 100 başarıya yakalayan BAYGEM’de kurs gören ve başarıyı yakalayan öğrencilerin hikayeleri ile dikkat çekiyor. Marmara Üniversitesi Türkçe öğretmenliğini kazanan Hülya Kuzey, azmi ile arkadaşlarından ayrılıyor. 25 yaşındaki Kuzey, ortaokulu bitirdikten sonra ailesinin maddi imkansızlıkları nedeniyle liseye gidemedi. Bu yüzden ailesine kırılan ancak elinden bir şey gelemeyen Kuzey, ODTܒde okuyan abisinin, “Liseyi açıktan oku. Başaracaksın” önerisiyle harekete geçti ve açık liseye kaydını yaptırdı. Buradaki sınavlarda oldukça başarılı olan Hülya Kuzey, arkadaşları aracılığı ile duyduğu BAYGEM’e başvuruda bulundu. Şartları uymamasına karşın hocalarını ikna eden Kuzey, BAYGEM’de eğitim almaya başladı. Aldığı eğitim ve azmi sayesinde Kuzey, Marmara Üniversitesi Türkçe öğretmenliği bölümünü kazanmayı başardı. Kuzey aynı zamanda ilk 4 bin kişi arasında yer almayı da başardı. 

BURS BEKLİYOR
Ailesinin durumunun iyi olmadığını bu yüzden sıkıntılı günler geçirdiğini belirten Hülya Kuzey, “Hiçbir zaman olumsuz düşünmedim. Çok çalışarak neler yapılabileceğini hem gördüm hem de etrafımdaki insanlara gösterdim. Belediye’nin kursuna giderken hocalarıma daha çok soru sordum. Kurs bitimlerinde yanlarına gidip anlamadığım konuları sordum. Evde hep çalıştım. Yılmadım. Sonunda başardım. Ev kızıyken şimdi 4 yıl sonra öğretmen olacak noktaya geldim. Aldığım puanla ilk 4 bin kişinin arasında girmeyi başardım. Şimdi beni bekleyen zorluklar olduğunu biliyorum. Burs talebim var. Çünkü ailemin bana destek vermesi çok zor” dedi.

BAŞARI ÖRNEĞİ
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, BAYGEM sayesinde birçok öğrencinin hayallerine kavuştuğunu belirterek, “Bu yıl BAYGEM’DE yüzde 100 başarıya ulaştık. Bu bizi çok mutlu etti. Hülya kızımız maddi imkansızlara rağmen okudu, çalıştı ve kazandı. Hayallerine ulaştı. O çok iyi bir örnek. Bir insanın istediği zaman neler yapabileceğini bize gösterdi. Kendisine başarılar diliyorum” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv