Liyakat ve TEV'den Örnek Proje

İzmir’in eğitim ortak paydasında buluşan iki önemli sivil toplum kuruluşu Türk Eğitim Vakfı (TEV) İzmir Şubesi ve Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) “Askıda Kariyer” adlı yeni bir eğitim ve sosyal sorumluluk projesi başlattı.

  • 0
  • 944
Liyakat ve TEV'den Örnek Proje
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 İzmir’in eğitim ortak paydasında buluşan iki önemli sivil toplum kuruluşu Türk Eğitim Vakfı (TEV) İzmir Şubesi ve Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) “Askıda Kariyer” adlı yeni bir eğitim ve sosyal sorumluluk projesi başlattı. Projenin tanıtım toplantısı geniş katılımla Mövenpick Otel’de yapıldı.  Askıda Kariyer Projesi ile hukuk, mühendislik, sağlık bilimleri ve idari bilimler alanında eğitim gören maddi imkânı yetersiz öğrencilerin, açılan burs fonu ile maddi olarak desteklenmelerinin yanında mesleki gelişimlerine katkıda bulunarak, meslek hayatlarına donanımlı bir şekilde hazırlanmaları hedefleniyor. Düzenlenen toplantıya projeye ilham kaynağı olan mezun TEV bursiyerleri Çağla Tokkuzun katılarak projeyi anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Toplantıda Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Barosu Başkanı Avukat Özkan Yücel, Prof.Dr.Ünal Aydın, Toyo İnk Ceo’su Yakup Benli, Norm Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Uysal, Avukat Didem Özkardeş, TEV İzmir Onursal Başkanı Levent Sarıgözoğlu, Peryön Ege Bölge Şube Başkan Yardımcısı Ece Süeren Ok Opr. Dr Cem - Çiğdem Karas da söz alarak deneyimlerini paylaştılar ve sonuna kadar bu projenin destekçisi olacaklarını ilettiler.

“Eğitim kazansın”
Altı aylık yoğun bir ekip çalışması ile bugünlere geldiklerini belirten Liyakat Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi, “Ümit ediyoruz ki bütünüyle sürdürebilir esasını hedef aldığımız Askıda Kariyer Porjesi ile nice tohumlar yeşertelim, gençlerimiz kazansın, eğitim kazansın ve Türkiye kazansın” dedi. TEV İzmir Şube Başkanı Gülnur Soybayraktar, “ Liyakat Derneği ile güçlerimizi birleştirerek, sizlerin de desteği ile bu projenin Türkiye’nin projesi haline geleceğine inanıyorum’’ diye konuştu.

“Projenin emrindeyiz”
Projenin paydaşı olan TEV ve Liyakat’ a proje için teşekkürlerini ileterek konuşmasına başlayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur sözlerini şöyle sürdürdü: “Önce mimarım sonra belediye başkanıyım. Severek icra ettiğim ve geçmişe dair en ufak bir pişmanlık duymadığım bir mesleğim var. Mesleğim, Belediye başkanı olduğum dönemde de yol göstericim oldu. Askıda Kariyer,çok önemli bir proje. Projenin paydaşlarını kutluyorum. Belirlenecek isimlerin belediyede staj yapmalarını sağlamaktan tutun da her türlü desteğe hazırız. Bu projenin emrindeyiz. Nerede durmamız gerekiyorsa yanınızdayız, bir telefon kadar yakınınızdayız. En güzel yatırım, gençlerin iyi bir eğitim almaları. Bizim en büyük hedefimiz gençlerimizi çağdaş akılla, Atatürk ilke ve inkılaplarıyla geleceğe hazırlamak.”

İzmir Barosu Başkanı Avukat Özkan Yücel Baro’nun eğitime verdiği destekleri anlattı. Yücel, “Çocuklarımıza yaşanabilir bir ülke bırakmak için mücadele ediyoruz. Bunun yolu ancak çağdaş beyinler yetiştirerek olacaktır. Desteklerimizi çoğaltarak devam ettirmeyi istiyoruz. Gençlerimize daha iyi bir ülke armağan edebilmek için taşın altına elimizi sokacağız” dedi. Toplantıda TEV İzmir Onursal Başkanı Levent Sarıgözoğlu da söz aldı. Sarıgözoğlu, “En büyük mentorum babamdı. İş yerinde sadece mesleki yönden bir çalışma değil, babamın çalışanlarına davranışlarını izledim. Mesleğe yeni başlayanlara daha toleranslı davranırdı. Ben de bu tavrı iz bıraktı. Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde bir vakıf kurarak meslek eğitim merkezi ve teknik lise açtık. 12 öğrencimize koçluk yapmaya başladım Askıda Kariyer Projesinde de sonuna kadar ben de varım” ifadelerini kullandı.

 “Göreve davet ediyorum”
Projenin ilham kaynağı olan TEV mezunlarından Çağla Tokkuzun, avukatlık mesleğini nasıl seçtiğini anlattı. Mentorluk desteğinin önemine değinen Tokkuzun, “Adalet Meslek Yüksekokulu’nu kazandım. Dikey geçişle hukuk okudum. Hedefimi bu süreçte kaybetmememin en büyük sebebi mentorluk desteği görmemdi. Mentorlar projemizin ana karakteri. Bursiyerlerle bilgi ve tecrübelerini paylaşacaklar. Bu konuda destek olmaları gerektiğini düşüyor ve kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Projenin yapılacağını duyduğunda heyecanlanarak projenin her aşamasında olmak istediğini ve bunu ilettiğini belirten Tokuzun şu ifadeleri kullandı:  4 yıl aradan sonra Tev ile işbirliği yapmak çok güzel. Bireysel çabalarla etrafıma anlatmaya çalıştığım bu meslek öncesi hazırlığımın, TEV ve Liyakat ile birlikte projeye dönüşmüş olduğunu görmekten gurur duyuyorum. Maddi destekten çok mesleki tecrübe desteğinin altının daha fazla çizilmesi gerektiğini düşünüyorum. Türkiye’de gençler puanı neresi yeterse orayı ya da İzmir veya İstanbul’u hedefliyor. Kariyer planları mezuniyeti bekliyor. Örnek olabilecekleri bir rol model yok… Bu proje ile asıl hedefimiz, gençlere kapıları kapalı olan meslek büyüklerini sahaya davet etmek. Meslek büyüklerinin biraz daha sorumluluk almalarını rica ediyorum. Burs fonları oluşturarak kariyer farkındalığı yaratmak gerekiyor. Meslek sahiplerini buradan göreve davet ediyorum.” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Avrupa’dan saygın ödül

İzmirli Liseliler İyilik Hareketi Başlattı

İletişimde Minik Adımlar

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy

Kuruluşunun 84.yılında Yukarıköy’de konuşuldu

Müziğin iyileştirici gücü

Arşiv