Lojistikte Verim Arttırıcı Çözümler

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölümü tarafından gerçekleştirilen yenilikçi proje uygulamaları programı kapsamında öğrenciler, üniversite ve sanayi işbirliğine yönelik projeler geliştirdi, firmaların lojistikte yaşadığı sorunlara çözüm önerileri sundu

  • 0
  • 557
Lojistikte Verim Arttırıcı Çözümler
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölümü tarafından gerçekleştirilen yenilikçi proje uygulamaları programı kapsamında öğrenciler, üniversite ve sanayi işbirliğine yönelik projeler geliştirdi, firmaların lojistikte yaşadığı sorunlara çözüm önerileri sundu. Öğrenciler, Arkas, Delphi, Türk Migros, Whirlpool, Tuborg, TPI, Havi Lojistik, N11.com firmaları için depo tasarımı, sosyal medya analizi, filo büyüklüğü belirleme, lojistik süreç analizi ve iyileştirmesini tasarladı.

Öğrenciler yıl boyunca firmalar için hazırladığı projeleri, “9. Üniversite - Sanayi Yenilikçi İşbirliği Lojistik Proje Uygulamaları” kapsamında sundu. Firmalardan tam not alan öğrencilerin projeleri için “proje sunumu” ve “poster sunumu” alanlarında yarışma da yapıldı. Yarışmada iki kategoride de TPI Şirketi için hazırladıkları ''Depolardan Üretim Hattına Malzeme Akışının İyileştirilmesi'' adlı projeyle Tolga Irmak, Oğulcan Onat Dergin, Büşra Emek,  Mert Hasgülşendir, Dilara Parlak, Gözde Gökçe, birinci oldu. İEÜ Lojistik Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Muhittin Hakan Demir ve Yrd. Doç. Dr. Qing Lu’nun danışmanlığında yapılan projede, şirketin depolardan üretim alanına dek olan malzeme akışının iyileştirilmesi sağlandı. Projeyle birlikte şirketin stok oranı yüzde 95, mazot ve forklift maliyeti yüzde 82 azaldı.

Etkinlik hakkında bilgi veren İEÜ Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özgür Özpeynirci, üniversite sanayi işbirliğinde öğrencilerin firmalara yeni tasarımlar sunduğunu belirterek, “Lojistik bilimine yönelik öğrencilerimiz eğitimleriyle birlikte firmalara çözüm önerileri sundu. Firmaların depolarının yeniden tasarlanması, malzeme yönetiminin iyileştirilmesi için yıl boyunca çalışmalar yaptılar. Firmalarla birlikte görüşmeler yapan öğrencilerimiz firmaların depoları yeniden tasarladı, zaman etüdü yaparak operatörün verimliliğini arttırdı. Böylece yalın üretim akışını belirlediler. Üretim akışı sonucu operatör kullanım kapasitesini azaltarak şirketin maliyetlerini azalttılar. 9 yıldır sürdürülen proje uygulamalarında 60 farklı firma için 94 proje başarıyla tamamlandı. Mezunlarımızın da yüzde 10’unu proje yapılan firmalarda iş yaşamını sürdürüyor” dedi.

Doç. Dr. Özpeynirci, etkinlik kapsamında Ay Marka’dan Necmi Kahraman, Ford Otosan’dan Fatih Kılınç, Ekol Lojistik’ten Murat Boğ, PepsCo’dan Necmettin Başol, Tchibo’dan Yılmaz Kekeç ve Oracle’den Burak Kandemir’in katımıyla “Dijital Tedarik Zincirleri Paneli”’nin gerçekleştirildiğini kaydetti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv