Loreena, İzmirli hayranlarıyla buluştu

“Eklektik Kelt” müziğin dünyaca ünlü ismi Loreena McKennitt, 2018 yılında yayınladığı “Lost Souls” (Kayıp Ruhlar) albümünün dünya turnesi kapsamında 10 yıllık bir aradan sonra Pasion Turca organizasyonuyla İzmirli hayranlarıyla buluştu.

  • 0
  • 725
Loreena, İzmirli hayranlarıyla buluştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

“Eklektik Kelt” müziğin dünyaca ünlü ismi Loreena McKennitt, 2018 yılında yayınladığı “Lost Souls” (Kayıp Ruhlar) albümünün dünya turnesi kapsamında 10 yıllık bir aradan sonra Pasion Turca organizasyonuyla İzmirli hayranlarıyla buluştu.

Kanadalı şarkıcı ve besteci McKennitt, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda buluştuğu İzmirli hayranlarına Hint-Avrupa kökenli kavimlerden Bedeviler’e uzanan çağdaş fikirlerin zengin ve eklektik bir sunumu niteliği taşıyan albümünde yer alan şarkılarının yanısıra klasikleşmiş şarkılarını seslendirdi. Şarkıcıya eserlerinde binlerce İzmirli eşlik etti. Yaklaşık bir saat 50 dakika sahnede kalan sanatçı, kendisini yalnız bırakmayan hayranlarına teşekkür etti.
LOREENA MCKENNİTT
Dört kıtada altın, platin ve multi-platin satış rakamlarına ulaşan Loreena McKennit, büyüleyici kariyeri boyunca aralarında Kanada’nın en önemli müzik ödülü Juno’nun ve Billboard Uluslararası Başarı Ödülü’nün de yer aldığı sayısız ödüle layık görüldü, Grammy ödüllerine ise iki kez aday gösterildi. Müzikal çalışmalarının yanı sıra 1985’te kurduğu bağımsız plak şirketi Quinlan Road’da pazarlamadan promosyona tüm çalışmaları yürüttüğü şirketiyle müzik endüstrisinde başarılı iş kadını ünvanını da kazandı.
1985 yılında yayınladığı “Elemental” albümüyle çıkışını yapan McKennitt, kariyeri boyunca Brian Hughes, Donald Quan, Hugh Marsh, Caroline Lavelle, Steafan Hannigan, Rick Lazar, Hossam Ramzay, Annbjørg Lien, Nigel Eaton, Manu Katché, Charlie Jones, Ben Grossman, Jason Hann, Tal Bergman, Tim Landers, Clive Deamer, Ed Henley, Haig Yazdjian, Panos Dimitrakopoulos, Sokratis Sinopoulos ve Georgios Kontogiannis gibi farklı ülkeleriden başarılı müzisyenlerle işbirliği yaptı.
 2006 sonbaharında yayınlanan yedinci stüdyo albümü “An Ancient Muse” un stüdyo kayıtlarını İngiltere’deki Real World Stüdyoları’nda gerçekleştiren McKennitt, ünlü Katibim (Üsküdar’a Giderken) şarkısından esinlendiği “Sacred Shabbat” ve yoğun ud ve kanun sesleriyle süslü “The Gates of Istanbul” şarkılarına da yer verdi. “Caravanserai” şarkısının single olarak yayınlandığı albümün tanıtım filmi ise Peri Bacaları’nda çekildi. McKennitt bu albümde zaman ve dalgaları aşarak Homer’in Yunanistan’ından Osmanlı İstanbul’una oradan da Haçlılar devri İngiltere’sine uzanıyor.
2007 senesinde “Nights from the Alhambra” adını verdiği canlı CD/DVD kaydını yayınlayan Loreena McKennit, Christmas (Noel) şarkılarından oluşan toplama albümü “Midwinter Night's Dream”i 2008 yılında yayınladı ve 1995 yılında yayınladığı Winter Garden’daki şarkıları dışında yepyeni sekiz şarkıya yer verdi.
Loreena McKennit, 30. sanat yılını kutladığı 2014 yılında kariyerinin retrospektifi olarak nitelendirdiği “The Journey So Far” albümünü 2018 yılında da son albümü “Lost Souls” u hayranlarıyla buluşturdu.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Kuruluş yıldönümüne özel

Arşiv