Madam Z’den Kadın Müzesi’ne destek

  • 0
  • 733
Yazı Boyutu:

Modanın ünlü ismi Zuhal Yorgancıoğlu nam-ı diğer ‘Madam Z’ KonakBelediyesi’nin hizmete açacağı Kadın Müzesi’ne hazırladığı bir kaftanı veyaelbiseyi bağışlama sözü verdi. 

Türkkadının Kurtuluş Savaşı yıllarındaki fedakarlığını ve cesaretini; Cumhuriyetkadınının onurlu duruşunu ve değerini gösterecek müzeye bağışlar, her geçen günçığ gibi büyüyor. Müzeye bir anlamlı bağış da İzmirli ünlü modacı ZuhalYorgancıoğlu’ndan geldi. Konak Belediyesi’nin kurduğu Kadın Müzesi’ne kendielerliyle yaptığı elbiselerden veya kaftanlardan birini bağışlama sözü verenYorgancıoğlu, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın yakında BasmaneSemti’nde hizmete girecek olan Kadın Müzesi’ne destek vermekten mutlu olacağınısöyledi.Ünlümodacı, müzenin konseptine uygun bir kaftan veya kıyafeti seve sevebağışlayacağını belirterek, kendisinin de adına kent merkezinde bir müze kurmakistediğini ifade etti. Müzelerin kent kültürüne büyük katkısı olduğunu kaydedenZuhal Yorgancıoğlu, “Hakan Tartan’ı kentin kültürüne koyduğu katkı içinkutluyorum. Ben de Cumhuriyet’in aydınlık yüzünün sergileneceği müzede adımıyaşatacak bir eserimi bırakmak istiyorum” dedi.Müzelerin,bulundukları coğrafyanın ve o coğrafya insanının birikimlerini nesilden nesiletaşıdıklarını söyleyen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, moda yoluylayıllardır özveriyle Türkiye’yi yurtdışında başarıyla temsil eden modacı ZuhalYorgancıoğlu’na desteği için teşekkür etti. Tartan, “Zuhal Hanım’ın büyükemekler vererek hazırladığı eserlerden hangisi olursa olursun kuşkusuz müzemizebüyük değer katacaktır. Her zaman takdir ettiğim bir sanatçımızdır. Müzemizedestek vermesi bizi onurlandırdı” diye konuştu. 

Sandıklar Konak Kadın Müzesi için açıldı 
Manisa’nınSoma ilçesinde yaşayan, Köy Enstitüleri’nin mimarı İsmail Hakkı Tonguç’un oğluDr. Engin Tonguç İzmir Kadın Müzesi’ne önemli bir bağışta bulunmuştu.Soma’nınTurgutalp köyünde yaşayan Dr. Engin Tonguç, 2010 yılında kaybettiği eşi MüstesnaHanım’ın 1950’li yıllarda giydiği, Olgunlaşma Enstitüsü’nde dikilmiş özelkıyafetleri Kadın Müzesi’nde sergilenmek üzere Ege Çağdaş EğitimVakfı(EÇEV)  aracılığı ile KonakBelediyesi’ne bağışladı. Engin Tonguç, Müstesna Hanım’ın babaanne ve anneannesindenkalan aile yadigarı 40 parçalık altın sırma işlemeli kaftanlar, ipekliçarşaflar, tafta kumaşlara sim kırma bohçaları da herkesin görebilmesi içinbağışlayarak müzeye önemli bir koleksiyon ekledi.Seramiksanatçısı yazar Meriç Hiçyılmaz Yoldaş da Kadın Müzesi’ne kadın figüründenoluşan bir rölyef çalışmasını ve aile büyüklerinden kalma telkırma namazörtülerini bağışlayacağını söyledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv