Madde Bağımlılığına ‘Kadrajlı’ Çözüm

  • 0
  • 755
Madde Bağımlılığına ‘Kadrajlı’ Çözüm
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü,  Batı Enstitüsü Madde Bağımlılığı Birimi tarafından gerçekleştirilen  “Bağımlıların Gözünden Dünya Fotoğraf Atölyesi Çalışması ve Sergisi” başlıklı proje çalışmalarına devam ediyor. Projenin sponsorluğunu Yeşilay karşılarken, destekçileri arasında; Bağımlılık Psikiyatrisi Derneği, İFOT, İletişim Fakültesi yer alıyor.

24 kişilik gruplar halinde 8 hafta sürecek eğitim bağımlı gençlerin üretkenliklerinin ve kendi yeteneklerini keşfetmesini amaçlıyor. Bağımlı kişilerin motivasyonlarını arttırma, hobi edinme ve toplumla bütünleşmesini sağlayacak proje sonunda katılımcılara bir de sertifika verilecek. Konuyla iligili konuşan proje sorumlusu Sosyolog Dr. Derya Şaşman Kaylı,” Katılımcıların burada aldıkları fotoğrafçılık eğitimi sonunda hep birlikte Tire, Alaçatı ve Şirince’yi kapsayan bir gezi düzenleyeceğiz. Burada öğrendiklerini sahaya yansıtmalarını ve doğayı fotoğraflamalarını isteyeceğiz. Çekilen fotoğraflar bir jüri tarafından değerlendirilecek ve başarılı olanlara ödüllen verilecek. Daha sonrada bu seçkiden bir sergi oluşturmayı planlıyoruz ve bunu da Atatürk Kültür Merkezi(AKM)’nde  halka sunmayı planlıyoruz” diye belirtti.

“AMACIMIZ PROJE SONUNDA MESLEK EDİNİMİ”
Projenin çok sağlıklı ilerlediğini belirten Proje Koordinatörü Psikiyatrist Doç. Dr.A. Ender Altıntoprak ise, ”Rehabilitasyon çok önemli çünkü madde bağımlıları hayatlarının çok uzunca bir süresini madde bağımlılığı ile mücadele halinde geçiriyor. Bu programlar sonunda bunun önüne geçmek için bir hobi edinmeleri ya da hayattan zevk alıp sosyalleşmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıcı atölyeler sonunda katılımcıların alacakları sertifikalar ile fotoğrafçılık sektöründe çalışmalarının önünü açmış bulunuyoruz.” diye konuştu. Proje süresince fotoğrafçılık alanında verdiği eğitimler ve destek için Yrd. Doç. Dr. Ahmet İmançer’e teşekkürlerini belirten Altıntoprak, ”Bu proje burada kalmamalı ve ülkenin geneline yayılmalı. Biz çalışmalarımız sonucunda oluşturacağımız sergiyi Ankara’ya taşımayı planlıyoruz. Umarım birçok birimde böyle sosyal sorumluluk bilinci taşıyan projeler gerçekleşir” diye belirtti. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Arşiv