Mahşer-i Cümbüş Geliyor

Folkart’ın Ana Sponsoru olduğu 86.İzmir Enternasyonal Fuarı’nda (İEF) bugün Türkiye’de modern doğaçlama tiyatronun öncüsü olarak nitelendirilen Mahşer-i Cümbüş, tiyatroseverler ile buluşacak.

  • 0
  • 1.121
Mahşer-i Cümbüş Geliyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Folkart’ın Ana Sponsoru olduğu 86.İzmir Enternasyonal Fuarı’nda (İEF)  bugün Türkiye’de modern doğaçlama tiyatronun öncüsü olarak nitelendirilen Mahşer-i Cümbüş, tiyatroseverler ile buluşacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Folkart’ın Ana Sponsoru olduğu 86.İEF’de ünlüler geçidi devam ediyor.

Çarşamba günü fuar alanı yine çok hareketliydi. Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda Zihni Göktay’ın başrolünü oynadığı Hisse-i Şayia “Bir Evlilik Komedisi” oyunu yoğun alkış aldı. Mogambo Caz Geceleri’nde ise ünlü caz sanatçısı China Moses sevilen parçaları seslendirdi. İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde ise dünyanın dört bir tarafında defalarca sahnelenen Glam Rock Müzikali Hedwig ve Angry Inch sahnelendi.

MAHŞER-İ CÜMBÜŞ GELİYOR
Cuma günü ise Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda Türkiye’de modern doğaçlama tiyatronun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş, tiyatroseverler ile buluşacak.

2001 yılı Mayıs ayında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü öğrencileri tarafından kurulan Mahşer-i Cümbüş, Mahşer-i Cümbüş 2003 yılında İstanbul’a taşınarak faaliyetlerini sürdürdü. Türkiye’de Modern Doğaçlama Tiyatro'nun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş, Doğaçlama Tiyatronun gösteri biçimlerinden biri olan “Tiyatro Sporu”nu Türkiye’de ilk defa seyirci ile buluşturdu. Türkiye’de Modern Doğaçlama Tiyatro'nun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş, bir başka ilke daha imza atarak 2007 yılında Türkiye’nin ilk doğaçlama şov programı “Anında Görüntü Show”u ekranlara taşıdı. Ayhan Taş, Burak Satıbol, Özlem Türay, Ayça Işıldar, Yiğit Arı, Serdar Sezgin Güvenç, Güray Özcan, Mustafa Eraslan, Fatih Günay İzmir’de izleyici karşısına çıkacak.

İsmet İnönü Kültür Merkezi sahnesinde ise Akidezadeler “Bir Tatlı Huzur” isimli oyun tiyatroseverle buluşacak. 

-FUARDA ÇARŞAMBA GECESİ-

MOGAMBO’DA CHINA MOSES
Mogambo Caz Geceleri’nin Çarşamba gecesi konuğu Dee Dee Bridgewater'in kızı China Moses oldu. China Moses, etkileyici sesinin yanı sıra sahne performansıyla da izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

AÇIKHAVADA HİSSE-İ ŞAYİA
Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda Zihni Göktay’ın başrolünü oynadığı Hisse-i Şayia “Bir Evlilik Komedisi” oyunu sahnelendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncularının sahnelediği Hisse-i Şayia “Bir Evlilik Komedisi” isimli oyunu izleyicilerle buluştu. Meşrutiyet dönemi tiyatrosunun öncü ismi İbnürrefik Ahmet Sekizinci'nin oyunu; ayrıldıktan sonra da didişmeye devam eden ve biricik kızlarını bir türlü paylaşamayan ("hissei şayia") karı kocanın bitip tükenmek bilmeyen kavgalarını konu alıyor.

HEDWİG VE ANGRY INCH

İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde ise dünyanın dört bir tarafında defalarca sahnelenen Glam Rock Müzikali Hedwig ve Angry Inch sahnelendi. Barış Arman tarafından yönetilen, Yılmaz Sütçü'nün çevirisini yapıp şarkı sözlerini yazdığı oyunda Hedwig rolünü, oyuncu ve müzisyen Yılmaz Sütçü tarafından canlandırıldı. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

AGROEXPO’ya ziyaret

19.Agroexpo Açıldı

5 Gün Sonra Açılıyor

Arşiv