Makine Sektörü İzmir’de Buluştu

Fuar İzmir, makine sektörünün öncü firmalarını İzmir’de bir araya getirdi. 250 milyon dolarlık iş hacmi yaratması beklenen MAKTEK İzmir Fuarı’na 390 firma ile 875 marka katıldı. Fuarı, 40 ülkeden 35 bin ziyaretçinin gezmesi bekleniyor. 

  • 0
  • 1.023
Makine Sektörü İzmir’de Buluştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Fuar İzmir, makine sektörünün öncü firmalarını İzmir’de bir araya getirdi. 250 milyon dolarlık iş hacmi yaratması beklenen MAKTEK İzmir Fuarı’na 390 firma ile 875 marka katıldı. Fuarı, 40 ülkeden 35 bin ziyaretçinin gezmesi bekleniyor. 

Makine sektörünün öncüleri,  Avrupa'nın en büyük fuarcılık tesislerinden Fuar İzmir çatısı altında buluştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde TÜYAP fuarcılık tarafından İzmir’de ilk kez düzenlenen MAKTEK (Takım Tezgahları, Metal Saç İşleme Makineleri, Tutucular–Kesici Takımlar, Kalite Kontrol-Ölçüm Sistemleri, CAD/CAM, PLM Yazılımları ve Üretim Teknolojileri Fuarı) açıldı. 390 firmanın akıllı üretim teknolojilerini sergilediği fuarın açılışında konuşan TÜYAP Fuar ve Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, İstanbul'da yapılan ve takım tezgahları fuarı olarak dünyanın en önemli 5 fuarından biri haline gelen MAKTEK Fuarı'nı bu yıl İzmir'e getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. MAKTEK’i fuarların fuarı olarak adlandırdığını belirten Ersözlü, “Çünkü tarım, inşaat, ambalaj, PVC, konfeksiyon, alüminyum, tekstil, savunma sanayide kullanılan makineler de burada sergilenen makinelerden üretiliyor. Fuarımızı İzmir'de iki yılda bir gerçekleştireceğiz. Bir yıl İzmir'de bir yıl İstanbul'da olacak" diye konuştu.
 
Düzenlenen fuar sayısında İzmir ikinci sıraya geçti
MAKTEK İzmir Fuarı’nda 20 bin ile 1 milyon dolar arası değişen değerlerde makinelerin sergilendiğini, 60 tonluk pres makinesinin bile bulunduğunu hatırlatan Ersözlü, 40'a yakın ülkeden ziyaretçe beklediklerini ifade etti. Konuşmasında, İzmir'in fuarcılıkta önemli bir yere geldiğinin altını da çizen Ersözlü, şunları söyledi:
"2018 yılında 474 fuar düzenlenecek. İstanbul dışında yapılan fuarlar içinde İzmir ikinci sıraya yerleşti. İzmir,  İstanbul'dan sonra İzmir, Ankara'yı da geçerek en çok fuar düzenlenen kent unvanını alıyor.  Biz de TÜYAP olarak buradaki fuar sayımızı artırmak için uğraşıyoruz. İzmir'de 5 fuar yapıyoruz.  3 fuar daha ilave ederek İzmir'deki fuar sayımızı 8 'e çıkaracağız. Bu güzel mekanda Fuar İzmir'de,  fuarcılık adına elimizden gelen her şeyi yapacağız".
 
Yeni başarı hikayeleri yazacağız
Makine İmalatçıları Birliği Başkanı Ahmet Özkayan ise yaptığı konuşmada 25 – 30 yıllık süreçte İzmir Enternasyonel Fuarı'nın makine imalatçıları için önemine değinerek, "Bizler İEF süresince yaklaşık bir ay boyunca makinelerimizi sergiliyorduk. O zamandan bu zamana makine sanayisinin üretim hacmi gelişti. O günlerde üretilmesi hayal olan makineler seri olarak fabrikalarımızda üretiliyor. Sektörde son trendlerin ve yeni gelişmelerin paylaşıldığı MAKTEK İzmir Fuarı’nın hem kente hem sektöre yararlı olacağına, makine sanayicilerinin güzel, yeni başarı hikayeleri yazacağına inanıyorum" dedi.
 
Makine sanayicilerine destek geliyor
Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD)  Başkanı Hakan Aydoğdu, fuara meslek lisesi ve üniversitelerde makine bölümlerinde okuyan bine yakın öğrencinin katılımını sağladıklarını ifade ederek,  bir sanayi ülkesi olarak kalkınmanın başlangıç noktasının takım tezgahları sektörü olduğunu ifade etti. 
Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Özgür Volkan Ağar,  makine sektörünün ihracatta ve ekonomik büyümede lokomotif sektörlerden biri olduğunu vurguladı ve 2018 yılının makine sektörü için verimli bir yıl olacağını söyledi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, teknolojik ürünlerin yerli üretimine destek vermek amacıyla 5 milyona yakın bir destek programı oluşturduklarını ve bunun önümüzdeki günlerde çağırısını yapacaklarını belirtti.
 
7 Ekim’e kadar açık
Türkiye’nin 2023 yılındaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmasında stratejik bir öneme sahip olan “Makine” ve “Takım tezgahları” sektörü, MAKTEK Fuarı ile güçlenecek. MAKTEK İzmir Fuar’ında, üniversal talaşlı imalat makineleri, sac işleme makineleri, kesici takımlar, takım tutucular, CAD/CAM, PLM yazılımları, ölçü aletleri, kalite kontrol cihaz ve ekipmanları, kaynak, kesme ekipmanları, kaynak makineleri, yedek parça, ısıl işlem donanımları, taşıma sistemleri, yağlama ve soğutma sistemleri sergileniyor. MAKTEK İzmir, 4 – 6 Ekim 2017 tarihlerinde 10:00 – 19:00, 7 Ekim 2017 tarihinde de 10:00 – 18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

AGROEXPO’ya ziyaret

19.Agroexpo Açıldı

5 Gün Sonra Açılıyor

Arşiv