Manş'ı da geçti

Geçen yıl Cebeli Tarık Boğazı’nı geçen İzmirli yüzücü Emre Erdoğan, bu yıl ki hedefi olan Manş’ı da sezonun en iyi derecesiyle geçti.

  • 0
  • 1.160
Manş'ı da geçti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Geçen yıl Cebeli Tarık Boğazı’nı geçen İzmirli yüzücü Emre Erdoğan, bu yıl ki hedefi olan Manş’ı da sezonun en iyi derecesiyle geçti.

Akıntıyla büyük mücadele veren Emre Erdoğan, 9 saat 35 dakikada 45 km yüzerek Cebeli Tarık Boğazını ve Manş denizini yüzen ilk Türk oldu. Dover’den Calais’e yüzen Erdoğan’ı ilk tebrik edenler arasında Fransız Sahil Güvenliği oldu ve telsizden Erdoğan’ı kutladı.  

Mücadelesi ile ilgili konuşan Erdoğan, bu zorlu parkur icin kışın denizlerden çıkmadığını belirterek, “Yeri geldi sakatlandım. Yeri geldi insanlar; ‘Buz gibi havada aklini mi yitirdin çık o sudan’ derken denize girdim 10 kilometreler yüzdüm. 3 senedir burayı geçebilmek için o kadar çok çalıştım ki. Kendi kendime yemin ettim: ‘Bu sudan sen bayılmadan, biri atlayarak sudan çıkarmadan çıkmayacaksın’ diye yemin ettim. Zaman geçtikçe gücüm tükeniyordu. O, kırk dakikada bir buz gibi suyun içinde beslenmelerime sıra gelsin diye etmediğim dua kalmadı. Çünkü çok zor du ve sonunda başardım” dedi.
Mücadelesinin sadece su ve dalgalarla bitmediğini ifade eden Erdoğan, “Deniz Anaları o kadar fazla çarpıyordu anlatamam. İnanılmaz canım yanıyordu. Dışarıdan bağırma seslerim geliyormus. Arkamda beliren fok balığı ise eşantiyonu gibiydi. Altımdan geçtiğini gördüm ama cıkıp teknediklere sov yapacağını tahmin etmemistim.  5. saatte omzumun sakatlanmasına rağmen ağrı kesici ile devam etmek zorunda kaldım. Her seferinde o acı daha da dayanılmaz hale geldi. Burada beslenmede ekip arkadaşlarım olağan dışı bir destek verdi. Bu sayede Türkiye tarihinin en erken solo geçişini ve aynı zamanda 2016 yılının şu ana kadar ki en hızlı geçişini yaptım. Fransız Sahil Güvenliği’nin telsizden tebrik edişi de ayrı bir gurur oldu bana”diye konuştu.
Manş’a gelmesinde emeği geçen Karşıyaka Kulübü Master Takımı’na, ailesine, yüzmesini sağlayan  ve daha once Manş Denizi’ni iki kere geçmiş Kamil Resa Alsaran’a teşekkür borçlu olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı: “Yüzmemin başından sonuna kadar gözünü benden ayırmayan Babam Nejat Erdoğan ve Kamil Abi olmasaydı belki bu yuzmeyi bitirmem daha da zor olacaktı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv