MaviBahçe’de Geleceğin Eğitimi Konuşuldu

MaviBahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen ‘Gelecek Konuşmaları’ isimli söyleşide eğitimciler, ‘Geleceğin eğitimi, nereden ve nasıl başlamalı’ konusunu masaya yatırdı.  

  • 0
  • 515
MaviBahçe’de Geleceğin Eğitimi Konuşuldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

MaviBahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen ‘Gelecek Konuşmaları’ isimli söyleşide eğitimciler, ‘Geleceğin eğitimi, nereden ve nasıl başlamalı’ konusunu masaya yatırdı.  

MaviBahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi tarafından Sold Out’da düzenlenen söyleşide eğitimciler Doç.Dr. Makbule Başbay, Kayhan Karlı, Yılmaz Erdal, Müjdat Ataman, Osman Çağrı Şahin ile Türkiye’nin eğitim sistemini konuştu. Eğitimci Osman Çağrı Şahin, çocukların ilkokula başladıkları yaptıkları ilk eylemin ‘sıraya geçmek’ olduğunu belirterek, “Çocuk bu eylemi öğrendikten sonra baskı altındadır. Baskının olduğu yerde otoriteye ihtiyaç vardır. Otorite itaat ister. Çocuk itaat etmeye çok uygun bir varlık değildir. Davranış bozukluğu gösterebilir. Eğitimde yeni arayışlarla dönüşüm başladı aslında” dedi. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Programları ve Öğretim Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Makbule Başbay ise çocuklara okuma yazma eğitiminin Okul Öncesi Öğretmeni tarafından verilmesinin yanlış olduğunu söyledi. Türkiye’de bu açıdan mesleki bir hata yapıldığını vurgulayan Başbay, “Çocuğunuza ilk okuma yazmayı bir okul öncesi öğretmeni öğretmemeli. Çocuğunuz okul öncesi yıllarındayken de bir sınıf öğretmeni ile birlikte olmamalı. Bu öğretmenleri eğittiğimiz , hazırladığımız yaş grupları farklı. 5 yaş ile 7 yaş arasında müthiş farklar vardır. Anaokulunda ilkokula hazırlıyor telaşı. Yapılan başka bir hata ise ince kas becerilerinin geliştirilmesiyle ilgili. İnce kas, bizim tuttuğumuz ebattaki kalemlerle yazmaya çalışarak gelişmez. Tam tersine orta parmaklar acır. Çünkü o yaşta yazı yazabilmek için kalemi çok sıkı tutmak ve bastırmak zorundadır. İnce kas geliştirmek için başka şeyler yaparız. Makas kullanırız, kille çalışırız. Maket malzemeleri ile çalışırız. Dikkat ve konsantrasyon yazı yazarak gelişmez” diye konuştu. Eğitimci Kayhan Karlı ise, “Önümüzdeki 10-20 yıl içerisinde kaba insan gücüne dayalı işlerin hepsi yok olacak. Üretim insanların yaşayamadığı alanlara doğru dağılıp oralardan buraya gelecek” şeklinde konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv