MaviBahçe’de Muhteşem Ödül Gecesi  

MaviBahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası İzmir Artemis Film Festivali Ödül Töreni ünlüler geçidine sahne oldu.

  • 0
  • 452
MaviBahçe’de Muhteşem Ödül Gecesi  
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

MaviBahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası İzmir Artemis Film Festivali Ödül Töreni ünlüler geçidine sahne oldu. Sinema sanatçıları Eşref Kolçak, Şemsi İnkaya, Yusuf Sezgin ve Engin Günaydın Kırmızı Halı’da yürüdükten sonra İzmirli sinemaseverlerle buluştu.
 
27-31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen Türkiye’nin ilk ve tek vizyon filmleri festivali olan, Uluslararası İzmir Artemis Film Festivali, Türk sinemasının ünlü isimlerini ağırladı. Anadolu Sinema Televizyoncular Meslek Birliği (ASİTEM) tarafından düzenlenen festivalde ödül alan film ve sanatçılar, internet üzerinden yapılan halk oylamasıyla belirlendi. Oylamaya 103 ülkeden 1.5 milyon insan katıldı. Yaptığı organizasyonlarla sanata önemli katkılarda bulunan MaviBahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen Festival Ödül Töreni, ünlü geçidine sahne oldu. Kırmızı Halı’da yürüyen sanatçılar, İzmirli sinemaseverleri selamladı. Daha sonra ise ödül törenine geçildi.

KIRMIZI HALI
Törende Aile Arasında Filminin oyuncuları ödülleri topladı. En İyi Senaryo Ödülü’nü Gülse Birsel, En İyi Erkek Oyuncu ödülünü Engin Günaydın, En İyi Kadın Oyuncu Demet Evgar, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü ise Ayta Sözeri aldı. Onur ödülleri ise Eşref Kolçak, Can Kolukısa, Yusuf Sezgin, Şemsi İnkaya ve Ertuğrul Karslıoğlu’na verildi.
Gecede ‘Ayla’ Filmi ekibi de birden fazla ödül kazandı. En İyi Film dalında Mustafa Uslu, En İyi Yönetmen dalında Can Ulkay, En İyi Kurgu dalında Mustafa Presheva, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Ali Atay, En İyi Müzik dalında ise Fahir Atakoğlu ödül almaya hak kazandılar. En İyi Sanat Yönetmeni Cingöz Recai filmindeki başarısıyla Çağrı Aydın, En İyi Görüntü Yönetmeni Dalında ise Yol Ayrımı filmindeki başarısıyla Uğur İçbak aldı. Gecede MaviBahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ne Sanata verdiği katkılardan dolayı teşekkür plaketi verildi.

DEĞER KATAN USTALAR ÖDÜLÜ AYTEN UNCUOĞLU’NA
En İyi Belgesel Ödülü Turan Kubulay’a, En iyi Kısa Film Ödülü Gökhan Kaya’ya, En iyi Kısa Animasyon Film Ödülü Batuhan Göksal’a, En İyi Uluslararası Kısa Film Ödülü Jung Won Hee’ye verildi. Filme Değer Katan Ustalar Ödülüne ise Ayten Uncuoğlu layık görüldü.
 
KOLÇAK  “İHMAL EDİLMİŞ BİR SEKTÖR”  

Ünlü Sinema Sanatçısı Eşref Kolçak, “İzmir’de yıllar önce çok film çektik. Böylesi bir festivale ilk defa geliyorum. Sinema dünyanın her yerinde bizdeki kadar ihmal edilmiş bir sektör değil. Sinema sektörünü elinde tutan kişiler menfaatleri için çalışmışlardır. Sinema hayatını vermiş kişilerin şu an nerede oldukları bile belli değil. Çok büyük bir ayıp” dedi.

GÜNAYDIN, “İZMİR’DE TİYATRO KURMAYI DÜŞÜNDÜM”  
Gecedeki konuşmalarıyla izleyicileri güldürmeyi başaran Sanatçı Engin Günaydın ise, “İzmir çok büyük bir şehir. Tiyatroları, festivalleri olmalı. Ben İzmir’de tiyatro kurmayı düşündüm. Bu festivali destekliyorum. Önümüzdeki yıllarda büyüyüp gelişeceğini düşünüyorum” diye konuştu. ASİTEM Başkanı Muammer Sarıkaya, “Meslek Birliği olarak yerli sinemanın gücü ve önemini gayet iyi biliyoruz. İzmir bunu kaldırabilecek potansiyele sahip bir şehir” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Kuruluş yıldönümüne özel

Arşiv