Mehmet Genç’in eserleri resim Heykel’de

  • 0
  • 696
Yazı Boyutu:

RessamMehmet Genç’in “Canımın Sıkıntılı 40’ncı Yıl” adlı resim sergisi İzmir DevletResim Heykel Müzesi Galerileri Turgut Pura Sergi Salonu’nda açıldı.  

Sergiaçılış kokteyline katılan çok sayıda sanatçı ve sanatsever grafik – pentürortak noktasını işaret eden sergiye tam not verdi. 
1970"tebir yıl İzmir İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesinde okuduktan sonra 1974"teAnkara Gazi Eğitim Enstitüsü (GEE) Resim Bölümünü bitiren, 1995"te Lisansınıtamamlayarak 1974-1995 yılları arasında, aralarında Çamlaraltı Koleji ve İzmirAmerikan Koleji’nin de bulunduğu orta öğretim kurumlarında resim öğretmenliğiyapan sanatçı, bu güne kadar biri yurt dışında olmak (Danimarka) üzere 30kişisel sergi açtı, pek çok karma ve yarışmalı sergilere katıldı. 

1994yılında Danimarka "da ilk kez düzenlenen Gençlik Kültür Haftasına KopenhagBüyükelçiliği'nin daveti ile sergi açtı. Müzelerde incelemelerde bulundu. 1990yılına kadar pastelle çalıştığı           resimlerinişimdi yağlıboya ile oluşturan Genç, 1970'li yıllarda lekeci biryaklaşımlasoyut anlatımlara, sonraları "ruhsal çözümlemelere", ardından"deniz", daha sonralar da "kadın ve doğası" konularına yerverdi. Şimdi ağırlıkla "en çok maviyi sevdim" adını verdiği denizserisi üzerinde çalışan ve Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği’ne üye olansanatçının yurt içinde ve dışında koleksiyonlarda pek çok eserleri bulunuyor.  Çalışmalarını İzmir'deki atölyesinde sürdürenMehmet Genç’in 71 tablosundan oluşan sergisi 4 Mayıs’a kadar gezilebilecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

Arşiv