Meme okulu hayata geçti

  • 0
  • 880
Yazı Boyutu:

Universal Meme Okulu ‘Meme ve rahim kanserinde erken tanı’ konusunda ilk eğitim Gültepe Semt Merkezi’nde gerçekleştirildi.
 
Konak Belediyesi, Universal Ege Sağlık Hastanesi ve Meme Kanseriyle Savaşım Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen “Universal Meme Okulu” ilk eğitimini Gültepe Semt Merkezi’nde  gerçekleştirildi. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cüneyt Akaoğlu ‘Meme Kanseri ve Erken Tanı’, Op. Dr. Murat Zeybek ise ‘Rahim Ağzı Kanseri ve Erken Tanı’ konusunda kadınları bilgilendirdi. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan,  toplumu bilinçlendirmenin önemine dikkat çekerek, “ Erken tanı ile büyük ölçüde çözüm bulunabilen bir konu. O nedenle topluma bir ışık yakmak adına öncelikle toplumu aydınlatmak gerekli. Kentin dış çeperlerinde kalmış kesimi de unutmamak gerekli. Bu konudan hiçbir şekilde haberdar olmayan kadınlarımız da aydınlatılacak” dedi.
 
Kadınların  her ay  10 dakika elle meme muayenesi yapmalarını ve bu hastalığa karşı eğitimler sayesinde duyarlılık oluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Akaoğlu, kadınları ayrıca rahim ağzı kanseri konusunda da bilgilendireceklerini söyledi.
Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cüneyt Akaoğlu, her kadının bedenini tanıması, sık sık kendi kendilerine meme muayenelerini yapmaları gerektiğine dikkat çekerek, kendi memesini tanıyan ve düzenli kontrol eden kadının anormalliği hemen keşfedeceğini belirtti. Op. Dr. Cüneyt Akaoğlu, kadınları ağrı olmaksızın ellerine gelen bir kitle olduğunda ve meme başından berrak veya kanlı akıntı geldiğinde de zaman kaybetmeden doktora başvurmaları konusunda uyardı.  
 
Universal Ege Sağlık Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Murat Zeybek ise kadınları ‘Rahim Ağzı Kanseri ve Erken Tanı’ konusunda bilgilendirdi.
Op. Dr. Murat Zeybek rahim ağzı kanserini engellemek veya teşhisin erken konması için cinsel ilişkiye başlayan her kadının düzenli olarak kontrollerini yaptırması gerektiğini vurguladı. Zeybek, her iki kanserde de erken teşhisin tedavide büyük rolü olduğunu hatırlattı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Arşiv