Menemen’e “ikinci” arıtma geliyor

  • 0
  • 672
Menemen’e “ikinci” arıtma geliyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, MenemenTürkelli’ye kurulacak arıtma tesisi için 29 Eylül tarihinde yapım ihalesineçıkıyor.

 

Avrupa Birliği standartlarında arıtma sayısı ve kişi başınadüşen arıtma miktarıyla “Türkiye liderliğini” koruyan İzmir BüyükşehirBelediyesi’nin arıtma seferberliği sürüyor. Büyükşehir, Menemen’e kurulacakikinci ileri biyolojik atık su arıtma tesisi için de ihaleye çıkıyor.

Menemen Türkelli’de kurulacak yeni arıtma tesisi,  2010 yılında İZSU tarafından ilçede hizmetealınan 100 bin kişi kapasiteli Menemen İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’neuzaklık nedeniyle ulaşamayan Türkelli, Helvacı ve Hatundere yerleşimlerininevsel atıklarını arıtacak. Menemen Türkelli Mahallesi’nde 20 bin metrekarelikalanda inşa edilecek tesis, 15 bin kişiye hizmet edecek kapasitede olacak vegünde 3 bin metreküp evsel atık arıtacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2009– 2013 yılları arasında kurduğu 10 arıtma tesisinde olduğu gibi bu tesiste deevsel atıklar Avrupa Birliği standartlarında ileri biyolojik yöntemlearıtılacak ve arıtılmış sular ultra viyole ışınları ile dezenfekte edilecek.Türkelli, Helvacı ve Hatundere yerleşimlerinin evsel atıklarının arıtmatesisine ulaşması için ayrıca 9.5 kilometre uzunluğunda kanal hattı döşenecek.

İZSU Genel Müdürlüğü, arıtma için 29 Eylül, kanal hattı içinde 30 Eylül tarihinde yapım ihalesine çıkacak. İhale sürecinin tamamlanmasınınardından başlayacak arıtma tesisi inşaatı 545 gün, kanal hattı inşaatı ise 180günde tamamlanacak.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelsiz yaşam’ için yol yardım desteği

Menderes’te İlk Meclis

Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız

Ekmek 5 TL

Buca'da ilk meclis

İlk ziyaret Kaymakam Fatih Aksoy’a

Arşiv