Meslekdaşlardan Selvitopu’na ziyaret

  • 0
  • 572
Yazı Boyutu:

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi yönetimi,Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu makamında ziyaret etti. İkidönem Odanın başkanlığını yapan ve Odanın kurucuları arasında yer alan Harita MühendisiMuhittin Selvitopu,  meslekdaşlarınınziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Selvitopu ayrıca, meslekodalarının sorumlu ve duyarlı bir tavır sergileyerek ülkenin değerlerine sahipçıktığını ifade etti. Oda Başkanı Mustafa Kubilay Yıldırım ise, 6495 Sayılıyasayla birlikte meslek odalarının onay yetkisinin kaldırıldığını, odaüyelerinin ciddi sıkıntılar yaşadığını söyledi.

 

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şube BaşkanıMustafa Kubilay Yıldırım ve yeni yönetim kurulu üyeleri Karabağlar BelediyeBaşkanı Muhittin Selvitopu'nu ziyaret etti. Başkan Selvitopu'na “Sizi bizdenbirisi olarak görüyoruz.” diyen İzmir Şube Başkanı Yıldırım 6495 Sayılı torbayasanın meslek odalarını olumsuz etkilediğini savundu. Yıldırım yaptığıdeğerlendirmede,  söz konusu yasanınmeslek odalarının ekonomik gelirlerini sekteye uğrattığını belirterek bu sürecien az hasarla atlatabilmek için oda üyelerinin dayanışma içerisinde mücadeleettiğini ifade etti.

 
Bu yasadan olumsuz etkilendik
Yıldırım, “Meslekdaşlarımızın yaşadığı sorunlarınçözümlerine yönelik sizlerin de katkısıyla bir nebze olsun azaltacağımızıdüşünüyoruz. Çünkü sizler odamızda başkanlık yaptığınız o dönemlerinzorluklarını çok iyi biliyorsunız. Özellikle son 6495 Sayılı torba yasa sonucumeslek odalarının onay yetkisi kaldırıldı. Harita, plan, etüt ve projelerkanunlarda açıkça belirtilen yetkili kuruluşlar dışında meslek odaları dahilbaşka bir kurum veya kuruluşun vize veya onayına tabi tutulması artıkistenmiyor.  Bu yasa aynı zamanda meslekodalarının ekonomik gelirlerinin yok edilmesine ilişkin yasadır. Üye ile odailişkilerimizin bir şekilde koparılması söz konusu oldu. Söz konusu yasadanolumsuz etkilendik. Odaların bu süreci en az hasarla atlatılabilmesi üyelerindayanışma içinde olmasıyla mümkün olacaktır. Hem bunu aşmak hem de belediye ileodaların işbirliğini arttırmak için sizlerle beraber çalışacağımızı biliyoruz.Burada olmanız bizim için güç olmuştur.” dedi.
 
 
Bayrağı ileri taşımak görevdir
Oda yönetiminin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dilegetiren Başkan Selvitopu ise meslek odalarının yaptığı çalışmaların Türkiye'deçok önemsenmemesine rağmen bu ülkenin değerlerine sahip çıkıldığını gösterenbir olgu olduğunu ve bu kurumların tarihte yerini aldığını ifade etti.

Mesleki olarak bu odanın üyesi olduğunu ve  üzerine düşen ne varsa  yapmanın görevi olduğuna değinen BaşkanSelvitopu,  “Yeni dönemde hem tecrübe hemgençliğin birarada olacağı bir yönetim görüyorum. Bu yönetimin daha da başarılıolacağına inanıyorum. Bu görevler bayrağı daha ileri taşımak görevidir. Hemşubede hem de genel merkezde Türkiye'de bayrağı taşıyacak arkadaşlarımızınolması bizi mutlu ediyor.”diye konuştu.

 

Ziyaretin sonunda Harita ve Kadastro Mühendisleri Odasıİzmir Şube Başkanı Mustafa Kubilay Yıldırım ve Oda Sekreteri Nilüfer Barışcan,Başkan Selvitopu'na çiçek ve özel yapım kum saati hediye etti.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv