Mesleki ve teknik eğitimde EBSO farkı

  • 0
  • 1.144
Mesleki ve teknik eğitimde EBSO farkı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısıİbrahim Gökçüoğlu, reel sektörde kalifiye eleman yetiştirilmesi ve nitelikligençlerin istihdam oranının artırılması amacıyla Oda olarak meslek liselerindenmeslek yüksek okullarına hatta fakültelere kadar eğitimle iç içe olduklarınısöyledi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası, üniversitelerle kurduğu ÜniversiteSanayi Koordinasyon Kurulu ve meslek liselerindeki öğretime yönelik TeknikEğitim Çalışma Grubu ile eğitim alanındaki farkını da ortaya koyuyor.Üniversitedeki bilgi birikimini sanayiye aktarmak ve İzmirli sanayicininrekabette öne geçmesini sağlayacak nitelikli personel istihdamını sağlayacakprojelere imza atan EBSO, bu alandaki uluslararası işbirliklerine de fırsatpenceresi açıyor.

2006 yılında kurulan ve merkezi Almanya’nın Köln kentindebulunan Türk-Alman Akademisyen ve Öğrenciler Platformu Derneği (TD-Platform),Ege Bölgesi Sanayi Odası’nı ziyaret etti. TD-Platform Başkanı Caner Averliderliğindeki 20 kişilik heyete ev sahipliği yapan EBSO Yönetim Kurulu BaşkanYardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, geçmişi 8 bin 500 yıla dayanan İzmir’in ticaretve sanayi alanındaki birikimine dikkat çekti. EBSO’nun gıdadan tekstile, makinedenotomotiv ve yan sanayisine, plastikten petrokimyaya, inşaattan demir çeliğe,elektronikten enerjiye kadar 64 değişik sektörde faaliyet gösteren sanayicileriçatısı altında topladığını vurgulayan Gökçüoğlu, bu sektörlerin ihtiyaç duyduğunitelikli elemanların yetiştirilip kazanılmasında da büyük çaba gösterdiğinianlattı.

İbrahim Gökçüoğlu, “Üniversitedeki bilgi birikimini sanayiyeaktarmak, Ar-Ge ve inovasyonla fark yaratmak amacıyla İzmir’dekiüniversitelerimizle Üniversite Sanayi Koordinasyon Kurulu’nu kurduk.Akademisyenler işletmeleri daha yakından tanıyor. Endüstriyel DeneyimSertifikası programıyla üniversite öğrencileri işletmelerde 2 bin saatçalışarak mezun olduklarında eğitimini aldıkları konularda proje yapıpuygulayabilir hale geliyor. Teknik Eğitim Çalışma Grubumuz, meslek liseleriyleiç içe. Mesleki ve teknik eğitimde tercihler önemli, günceli yakalamakistiyoruz. Nitelikli üretimle dünya pazarlarında rekabet edebilmek için bunusağlayacak insan kaynağını yetiştirme konusunda farkımızı net olarakgörebilirsiniz” dedi.

 

Birbirimize yabancı değiliz

İzmir’de Alman sermayeli ve ortaklı 53 firmanın üretimyaptığını, Türk Alman İşadamları ve Akademisyenleri Derneği’nin (TAİAD)faaliyet gösterdiğini anlatan EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçüoğlu,şunları söyledi:

“Almanca eğitim veren ve üniversite olma yolunda ilerleyeneğitim kurumları var. En büyük üretimini İzmir’de gerçekleştiren Almansermayeli şirketler var. Almanlar İzmir’e yabancı değil. İşbirliğinde yeni biryol haritasın gerekiyor. İzmir’e geniş açıdan bakın, çünkü burası cazibemerkezi.”

 

Yeni rota İzmir

TD-Platform Başkanı Caner Aver de, Alman ağırlığınınartması, Almanya’dan nitelikli göç edenlerin tercih etmesi nedeniyle bu yılkieğitim ve kültür gezisini İzmir’e düzenlediklerini bildirdi. Aver, “Türkiye’ninfarklı bir yanını tanımak, üyelerimizin bilimsel ve kültürel beklentilerinikarşılamak amacıyla İstanbul’dan sonra İzmir’i önemsiyoruz. Nitelikli personelfırsatını değerlendirmek arzusundayız. Almanya’nın önemli bir sivil toplumkuruluşu olarak işbirliği yapmak, İzmir ile Almanya arasında köprü olmakistiyoruz. Türkiye dışında yaşayan ve okuyan gençlerimizin katılımını ve eğitimdüzeyini artırmak, imkanların gençlerimize tanıtılması ve iş dünyasında kariyergeliştirmelerini sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv