Metro’yu Bornova Meydan’a uzatacak planlar onaylandı

  • 0
  • 495
Metro’yu Bornova Meydan’a uzatacak planlar onaylandı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediye Meclisi dün yaptığı toplantıda Metro’nun Evka-3’ten Bornova Merkez’e getirilmesi için gerekli 1/1000’lik planları oy birliği ile onayladı. Daha önce 1/5000’lik planlar da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce onaylandığı için planlama açısından süreç tamamlandı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, daha önce Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, Homeros Vadisi gibi çok büyük projeleri Bornova’ya kazandıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ekibine teşekkür etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bir süre önce açıkladığı Metro’nun Evka-3’ten Bornova Meydan’a uzatılması projesi için gerekli 1/1000 ölçekli imar plan değişiklikleri yapıldı. Bornova Belediye Meclisi Metro’nun Bornova Meydan’a kadar uzatılması için gerekli plan değişikliklerini mümkün olan en k ısa sürede oy birliği ile kabul etti.

Plan süreci tamamlandı
Metro’nun uzatılması için gerekli 1/5000’lik imar planlarındaki çalışmalar İzmir Büyükşehir Belediyesi’ince yapıldıktan sonra 1/1000’lik plan onayları için Bornova Belediyesi’ne gönderildi. Bornova Belediyesi de mümkün olan en kısa sürede gerekli çalışmaları yaptı. Gerekli değişiklikler dün yapılan Bornova Belediye Meclis Toplantısı’nda görüşüldü ve oy birliği ile kabul edilerek yürürlüğe girdi. Böylece Metro’nun Bornova Meydan’a gelmesi için gerekli planlama süreci tamamlanmış oldu.

Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür
Bu projenin Bornova için önemine dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bornovamıza Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, Homeros Vadisi gibi çok büyük projeleri kazandıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Metro’nun Evka-3’ten Bornova Merkez’e getirilmesi Bornova’nın ulaşımı için gerçekten çok önemli. Bu önemli projede biz de Bornova Belediyesi olarak üzerimize düşeni yaptık. Gerekli planları en kısa sürede onayladık” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv