Mezun olmadan şirket sahibi oldu

  • 0
  • 679
Mezun olmadan şirket sahibi oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Geçtiğimiz Mayıs ayında yürürlüğe giren izinsiz e-posta ve SMS gönderimini kısıtlayan yasayı fırsata çevirerek “kullanıcıya özel indirim takip sistemi” mobil uygulaması geliştiren Yaşar Üniversitesi öğrencisi genç girişimciler, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan 2015 Tekno Girişim Sermaye desteğiyle 100 bin TL’lik hibe almaya hak kazandı. Yaşar Üniversitesi’nin de Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında 17 bin TL ile desteklediği Endüstri Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi Hanifi Özmenlikan, “Bu hibeler sayesinde, artık kendi işimiz ve şirketimiz var. Kendi şirketimizi kurduk ve bir yıl boyunca kuracağımız şirketin giderleri bu hibeler sayesinde karşılanacak” dedi.
 
BAKANLIKTAN 100 BİN TL DESTEK
Yaşar Üniversitesi Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi (YAGEM) Proje Uzmanı Fatma Hacıoğlu ile Endüstri Mühendisliği öğrencisi Hanifi Özmenlikan, 1 Mayıs 2015’te yürürlüğe giren izinsiz mesaj gönderimi yasağını fırsata çevirip geliştirdiği “kullanıcıya özel indirim takip sistemi” projesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan 2015 Tekno Girişim Sermaye desteğiyle 100 bin TL’lik hibe almaya hak kazandı. YAGEM desteğiyle patent almak için başvuran, sektörün ileri gelen işadamlarından büyük ilgi gören, teknoparklardan davet alan girişimci gençler, aldıkları hibe destekleri sayesinde kendi şirketlerini kurduklarını kaydetti.
 
Çıkan yasayla firmaların müşterilerine izinleri dışında reklam mesajı gönderemediğini belirten Özmenlikan, “Geliştirdiğimiz sistemle, müşteriler firmaların hangi konularda kendileriyle iletişime geçeceklerine kendileri karar verebilecek. Bu noktada hayata geçirdiğimiz mobil uygulama sayesinde, firmanın müşteri ilişkilerine yeni bir soluk getirmeyi hedefliyoruz. Örneğin, bir mağazada beğendiği ürünü telefonuna bizim sistemimizle tanımlayan müşteri, o ürün indirime girdiğinde otomatikman haberdar olacak. Böylece kişi, ancak isteği ürünlerle ilgili mesaj alacak. Online alışveriş yapanların oranının ülkemizde yüzde 30,8’e ulaştığı ve gelişmiş ülkelerde bu oranın yüzde 70 olduğu düşünüldüğünde, uygulamamamızın ulaşabileceği potansiyel de ortaya çıkıyor. Hem online, hem normal alışverişlerde kullanılabilecek. Projemiz, tüketicilerin yalnızca kendi istedikleri yerden gelen mesajları kabul etmelerine yönelik. Hem vatandaşın hem de ürünlerini satmak isteyenlerin işine yarayacak” diye konuştu.
 
ŞİRKETLERİNİ KURDULAR
Özmenlikan, “Rektörümüz Prof. Dr. Cemali Dinçer, Rektör Yardımcımız Prof.Dr.Levent Kandiller ve YAGEM, ilk günden itibaren, öğrencilerine ve onların hayallerine inandıklarını gösterdiler ve destek oldular. Önce Yaşar Üniversitesi’nden patent başvurusu ve 17 bin TL Bilimsel Araştırma Projesi desteği aldık, ardından bakanlık hibesine hak kazandık. Daha mezun olmadan, aldığımız tüm girişimcilik ve ar-ge eğitimleri sayesinde kendi şirketimizi kurabildik. Bundan sonra bu projemizi daha da geliştirip, yanına yenilerini ekleyip bizim gibi genç girişimcilere de yol göstererek hedeflerimize ilerleyeceğiz” dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv