“Mis gibi” festival

  • 0
  • 632
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nindesteği ve Bayındır Belediyesi’nin evsahipliğinde gerçekleştirilecek 17.Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali için geriye sayım başladı.

Yörenin en önemli geçimkaynaklarından olan ve bölgede markalaşan çiçekçiliğin kutlandığı festival, 2-4Nisan tarihleri arasında düzenlenecek. Festival boyunca İzmir BüyükşehirBelediyesi de standlar açarak şenlikteki yerini alacak.

2 Mayıs Cuma günü saat 11.30'dakortej yürüyüşüyle başlayacak olan festival kapsamında, en güzel çiçek ve çiçekstandları seçilecek. Okullar arası yarışmalar olacak. Düzenlenecek konserler deBayındırlılara unutulmaz bir festival yaşatacak. 

Festival programı
2 Mayıs Cuma            günü saat 11.30’daki kortej yürüyüşüile başlayacak 17. Bayındır Çiçek Festivali’nin açılış töreni ise saat 12.00’degerçekleştirilecek. İlçe aynı gün “En güzel çiçek standı yarışması” ile farklıbir heyecan yaşayacak. Akşam saat 20.00’de Bayındır Şehir Stadyumu’nda İzmirBüyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası ile Halk Müziği konserleri olacak. 3 MayısCumartesi, gün boyunca çocuklar için etkinlikler ve yarışmalar düzenlenecek.Akşam 20.00’de yine Şehir Stadyumu’nda ünlü sanatçısı Sümer Ezgü’nün konserivar.

4 Mayıs Pazar, yani festivalinson gününde iki ödül töreni birden yapılacak. Önce “En güzel çiçek standıyarışması” ardından da “Anaokulu öğrencileri resim yarışması”nda dereceyegirenlerin ödülleri takdim edilecek. Bayındır Çiçek Festivali, saat 200.00’dekiİzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası ve Halk Müziği konserleri         ile sona erecek.           

Çiçek üreticisine milyonlarca liralıkdestek
Yerli üreticinin desteklenmesiamacıyla kooperatiflerle anlaşma yapan ve Türkiye’de “sözleşmeli üretim”modelini uygulayan ilk yerel yönetim olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, çiçek,ağaç, süt, yoğurt, peynir gibi ihtiyaçlarını kooperatiflerden sağlayarak yerliüreticiye 2007 yılından bu yana yaklaşık 101.8 milyon TL ödeme yaptı. BayındırÇiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nden ise 2007 yılından itibarenyaklaşık 14.2 milyon lira ödenerek ağaç, çalı, mevsimlik çiçek ve yer örtücübitki alındı. Bayındır Kooperatifi'nden alınan çiçekler, İzmir'in çeşitliyerlerine dikiliyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv