Moda Eğitiminde İzmir Ekonomi başarısı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, İEÜ Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır, derece alan öğrencilerle bir araya geldi.

  • 0
  • 1.222
Moda Eğitiminde İzmir Ekonomi başarısı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü’nde eğitim alan gençler, modanın geleceğine tasarım gücüyle yön veriyor. İzmir Ekonomili genç modacıların, alanında uzman yerli ve yabancı akademisyenlerden aldıkları nitelikli eğitimin sonucunda ürettikleri tasarımlar, IF Wedding Fashion İzmir Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı Gelinlik Tasarım Yarışması’nda ödülleri topladı. 15 finalistin 5’ini İzmir Ekonomili tasarımcılar oluşturdu. İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mezunu Ece Metiner ikinci, Fulya Civaroğlu da üçüncü oldu.

Yarışmaya 120 tasarımcı 360 gelinlik tasarımıyla başvurdu. 15 finalist arasında Metiner ve Civaroğlu’nun yanı sıra Ayşenur Çavdar, Filiz Özbengi Uslu, Merve Gökesmer’in de yer aldığı 5 tasarımcı İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin eğitimdeki farklılığını yansıttı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, İEÜ Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır, derece alan öğrencilerle bir araya geldi.

‘Türkiye fasonculukla değil tasarımla yükselir’
İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, 2016 yılındaki yarışmada, ilk üç derecenin de İzmir Ekonomi’den çıktığını belirterek, “Türkiye’nin ilk moda tasarım bölümünü İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde kurduk. Bölümümüz üniversitenin kuruluşuyla birlikte açıldı. Türkiye’nin fasonculukla bir yere gidemeyeceğini kendi modamızı, markamızı, tasarımlarımızı yaratmamız gerektiğini ve bunları üretecek gençleri yetiştireceğimizi söylemiştik. 16 yıl geçti. Gelinlik Tasarım Yarışması’nda öğrencilerimiz dereceler alıyor. Geçen yıl birinci, ikinci, üçüncü dereceler bizim oldu. Bu yıl da ikinci ve üçüncülük kazandılar. 15 finalist içerisinde 5 finalist yine üniversitemizden oldu. Öğrencilerimizin başarıları eğitimimizdeki kaliteyi de gözler önüne seriyor” dedi.

‘Öğrenciler bugün marka sahibi’
Başkan Demirtaş, fuarda artık İzmir Ekonomili Moda Tasarımcılarının kendi markalarıyla yer aldığını, tasarımın gücünün sektöre yansıdığını söyledi. Başkan Demirtaş, “İzmir, Türkiye gelinlik ihracatının yüzde 70’ini yapıyor. Bu çok anlamlı bir gelişme. Tabi ki hacmini ve kapasitesini genişletmek gerekir. Tasarım eğitimi alan modaya yön veren gençlerimizle sektörümüzü daha da ileriyle taşıyacağız” diye konuştu.

‘Birincinin düş bahçesi’
Başkan Demirtaş, fuar kapsamında geçen yılın birincisi İEÜ Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğrencisi Tuğçe Görgülü’nün 28 parçadan oluşan ‘Düş Bahçesi’ adlı performans defilesine katıldı. Defilenin ardından İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencilerinin Aegean Restoran’daki uygulamaları kapsamında hazırladığı kokteyl gerçekleşti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv