Montesorri Velilere Tanıtıldı

Urla Bademler Köyü’nde bu yıl eğitim hayatına başlayacak olan 8 dönüm arazi üzerinde kurulu Bademler Montessori Köy İlköğretim Okulu velilere tanıtıldı.

  • 0
  • 1.017
Montesorri Velilere Tanıtıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Urla Bademler Köyü’nde bu yıl eğitim hayatına başlayacak olan 8 dönüm arazi üzerinde kurulu Bademler Montessori Köy İlköğretim Okulu velilere tanıtıldı. Yoğun bir katılımla gerçekleşen tanıtım toplantısı okul yöneticilerine merak ettikleri soruları sordu. Velilerle tek tek ilgilenen okul yönetimi okulun öğrencilere sunacakları eğitim ve öğretim hakkında bilgiler verdi.
 
Velilere hitaben bir konuşma yapan Montessori Köy İlköğretim Okulu Kurucusu Melis Kurtel Emin, “ Çocuklarımıza mutlu, huzurlu, kendi kendilerine üretebilecekleri, öğrenmeyi sevdiren, içlerinde öğrenme merakı uyandıran bir düzen kurmayı hedefledik.  Bunu en sağlıklı bir şekilde uyarlayan sistemin zamanın da Dr. Maria Montessori’nin geliştirdiğini biliyoruz.  Tamamen çocuk odaklı, çocukların kendi tempolarında, bireysel kapasitelerine saygı göstererek müfredatta ilerlemelerini sağlayan sınıflar kuruyoruz ve öğretmenlerimizi de bu yönde eğitiyoruz.” dedi.
 
Kuracağımız kampüsümüzde çocuklar evrenin birer parçası olduklarını öğrenecekler” diyen Melis Kurtel Emin, “ Doğaya ve insanlığa yaratabilecekleri olası etkilerin neler olabileceğini görecekler, empati ve hoşgörü duygularını geliştirecekler.  Hayvanları, yetiştirdikleri sebzeleri meyveleri olacak. Okulumuzu özellikle Urla Bademler Köyü’nde kurmak istedik, çünkü yörenin doğası, kültürü, yerlisi, sunduğu tüm doğal imkanlar çocuklara aşılamak istediğimiz kavramları içinde barındırıyor. İnanıyoruz ki okulumuzdan mezun olacak çocuklarımız gerçek hayatta kendilerine güvenen, cesur ve 21. yüzyılda ihtiyaçları olacak olan becerilerle donanmış birer birey olacaklar.” Dedi
 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv