Mövenpick Hotel Izmir’e altın üyelik

Çevre bilinci ve çevreye duyarlılık çalışmalarına büyük önem veren ve 5 yıl önce Green Globe sertifikasını alarak Türkiye’deki otellere örnek olan Mövenpick Hotel Izmir, başarılı denetimlerin ardından “Altın Üyelik” e hak kazandı.

  • 0
  • 855
Mövenpick Hotel Izmir’e altın üyelik
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çevre bilinci ve çevreye duyarlılık çalışmalarına büyük önem veren ve 5 yıl önce Green Globe sertifikasını alarak Türkiye’deki otellere örnek olan Mövenpick Hotel Izmir, başarılı denetimlerin ardından “Altın Üyelik” e hak kazandı.

Green Globe üyelik sistemlerinden biri olan “Altın Üyelik”, sadece 5 yıl boyunca denetimlerden başarı ile geçen, performanslarını ve eforlarını her geçen sene arttıran üyelere veriliyor. Doğaya olan duyarlılığıyla çevresine her zaman örnek olan otelin Genel Müdürü Erhan Çetin, kurmuş olduğu güçlü ekibin bu ödülü almada büyük katkısının olduğunu ve sürdürülebilirlik yolunda daha da büyük projelere imza atacaklarını ifade ediyor. Çetin “Biz Mövenpick Hotel Izmir olarak, yaşadığımız topluma ve içinde bulunduğumuz dünyaya karşı sorumluluğumuzu en iyi şekilde göstermeye ve yaptıklarımızla örnek olmaya çalışıyoruz. Bu çalışmaları yaparken amacımız çevreye duyarlı olduğumuz için bu durumdan faydalanmak değil, bunu yapabilme gücümüz varken çevreye faydalı olmak ve diğer işletmelere de örnek olmak.” Diyor.

Çevreye dost bir işletme olarak hizmet vermek için, ofislerindeki atık kağıtları, atık kağıt kutularında toplayarak tekrar geri dönüşümü sağlanıyor. Cam, plastik, metal, kağıt, pil, kartuş ve kullanılmış yağ olarak ayrı kutularda geri dönüşüm için saklanıyor. Tüm misafir ve toplantı odalarında geri dönüşümlü kağıt ve kalemler kullanılıyor. Misafir odalarındaki, sağlık kulübündeki duş ve musluklarda su tasarrufu planlaması yapılıyor ve  tüm genel alanlardaki tuvaletlerde hareket sensörlü musluklar yer alıyor. Otelin ısıtma ve soğutma sistemi, elektrik ve doğalgaz  tüketimine hakim olunabilen otomatik bir sistemle kontrol ediliyor. Kurum olarak çevre kirliliğinin önüne geçmek, yeşil dostu olmak için uzun zamandır çalışmalarını sürdürdüren Mövenpick Hotel Izmir'in 7000 ağaçlık bir de korusu bulunuyor.

Sürdürülebilir turizm açısından en verimli ve en uzun vadeli sistem olarak görülen ve kalite yönetim sistemleri içerisinde en üst segmentte yer alan "Green Globe", seyahat ve turizm endüstrisinde faaliyet gösteren işletmelerin ekonomik, sosyal ve çevresel sürdürülebilirliklerini iyileştirmeleri ve bunun sonucu olarak ekonomik fayda sağlamaları açısından önem taşıyor.
Green Globe sertifikasyonuna, Türkiye'de ilk sahip olan otellerden biri olma özelliği bulunan Mövenpick Hotel İzmir haricinde, Türkiye’de 7 otel bu sistemi uyguluyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Sun Prıncess Kuşadası'nda

Neopolis heykellerine hayran kaldı.

İzmir’e 2024 için kruvaziyer akını

Yasa teklifi Kendi içinde çelişkilerle dolu ve turizme katkı sağlaması söz konusu değildir.

İzmir Uluslararası Kruvaziyer Hatları Birliği’nde

Arşiv