Mucize annenin, mucize bebeği

  • 0
  • 982
Yazı Boyutu:

İzmirli  Pınar Surat(29) , yumurtalıklarını saran enfeksiyon nedeniyle ölümden döndü,”mucizelerinkadını” oldu.  Bir doktorun  ‘masada kalır’ endişesiyle ameliyatındanvazgeçtiği genç kadının apse dolu yumurtalıkları  bir yıl önce laparoskopik yöntemle  5 saatte temizlendi ancak normal yollarla anneolma şansını yitirdi. Bunun üzerine tüp bebek yöntemine başvuran Pınar Suratilk denemede hamile kaldı.  4 gün önce deCoşkun adını verdiği oğlunu dünyaya getiren anne Surat, “Hayatta kalmam dabebeğimin olması da mucize. Oğlum mucizenin mucizesi” dedi.

Pınar ve Volkan Surat, (30) 2,5 yıl önce evlendi. Her şeyiyi giderken, yaklaşık 1,5 yıl önce Pınar Surat, şiddetli kasık ağrısışikayetiyle hastaneye kaldırıldı.  Sağyumurtalığında apse olduğu belirlenen genç kadın ameliyata alındı. Genç kadıniyileşmeyi umut ederken, 10 gün kadar sonra yeniden ateşlenip kasıklarında  aynı ağrılar başladı. Enfeksiyonun solyumurtalığa sıçradığı ancak hayati risk nedeniyle ameliyat edilemeyeceğisöylendi.  Surat, bu kez İstanbul’da birdoktordan randevu aldı. Ameliyat için istanbul’a gitti.

DOKTOR “MASADA KALIRSIN” DEDİ, AMELİYATTAN VAZGEÇTİ
Ancak doktoru,  hayatirisk nedeniyle ameliyat edemeyeceğini söyledi, genç kadını ameliyat masasındankaldırdı.  Pınar Surat, İzmir’de  Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr.Fatih Şendağ’a yönlendirildi,  İzmir KentHastanesi’nde gerçekleşen laparoskobik ameliyat yöntemiyle  yumurtalıklarını, yumurtalık kanallarını saranapse 5 saatte temizlendi.  Enfeksiyonnedeniyle hasarlanan  yumurtalıkkanalları alınan Surat’ın normal yollardan anne olma şansı kalmadı.Operasyondan üç ay sonra tüp bebek yöntemi uygulanan Pınar Surat, ilk denemedehamile kaldı, 4 gün önce de  İzmir KentHastanesi’nde  doğum yaptı, 52 santimuzunluğunda, 3.400 gram ağırlığında Coşkun adını verdiği oğlunu kucağına aldı.

MUCİZELER YAŞIYORUM
Pınar surat yaşadıklarını şöyle anlattı: “İlk ameliyatımıizmir’de bir eğitim araştırma hastanesinde  oldum ama apse tam temizlenmemiş ikinci kezameliyat gerekti. Bu kez İstanbul’da ameliyat için gün aldım. Hastaneye gittik,anestezi uzmanı geldi. Önlüğümü giydim. Ameliyata hazırdım. O sırada doktorgeldi. Benim ilk ameliyatımı yapan doktorumla konuşmuş. O da ‘sakın ameliyatıyapma, riskli’ demiş. Doktor, ameliyatımı yapmadı. Yumurtalıklarımda yapışıklıkvarmış, organ zedelenmesi olmuş. O yüzden vazgeçtiğini söyledi. İyice panikyaptım çünkü hayatımın ciddi tehlikede olduğunu anladım. Son umut Prof. Dr.Fatih Şendağ’a başvurdum. 17 Şubat 2013 günü kapalı yöntemle ameliyat oldum.Dokturum bize çocuğumuzun da olabileceğini söyledi.  18 Şubat 2014’te de tüp bebek yöntemiyle anneoldum.  Ölüm riskinden anne olmaya biryılda çok acılar çektim, mucizeler yaşadım. Hayatta kalmam da bebeğimin olmasıda mucize. Oğlum mucizenin mucizesi.”

NORMAL YOLLA HAMİLE KALAMAZDI
Öte yandan ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr.  Şendağ, da şunlarır söyledi:“Pınar Surat’a bir daha çocuk sahibi olamayacağı, hayatitehlikesinin olduğu, ameliyat olursa riske gireceği söylenmiş. Gerçekten de  gördüğüm en kötü görüntülerden biriydi. Çokciddi yumurtalık apsesi vardı. Bunları 5 saatlik bir operasyonla temizledik.Rahim ve yumurtalıkları koruyucu cerrahi yaptık, Pınar hayata döndü. Hayatıkurtulsun diye bakıyordu sonra bebek sahibi olmak istedi. Yumurtalık kanallarıapse dolayısıyla tahrip olmuştu. Onları çıkarmamız gerekiyordu. Yumurtalıkkanalları alındı bu durumda tek yol tüp bebekti. Şimdi anne olmanın mutluluğunuyaşıyor.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Her 8 kadından 1’i kansere yakalanma riski taşıyor

Rodoplu’ya Avrupa Parlementosu’ndan davet

Arşiv