Mucize maskeyle, lekesiz cilt

  • 0
  • 736
Mucize maskeyle, lekesiz cilt
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 
Dermatoloji Uzmanı Dr. Hacer Önvural, gebelik, yaşlılık ya da güneş lekelerinin enzimatik peeling (cilt soyma) maskesiyle artık acısız, yan etkisiz tedavi edilebildiğini söyledi. Maskenin, etken maddelerinin buğday, çavdar, arpa, buğday kepeği, keten tohumu, turuçgiller gibi yediğimiz içtiğimiz şeylerden elde edildiğini belirten Uzm. Dr. Önvural, “Sonradan oluşan her tür lekenin tedavisinde kullanıyoruz, iyi sonuç veren bu maskeyi 14 yaş üstü herkese uygulayabiliyoruz” dedi.

Lekeler gidiyor, gençlik geliyor
İster yüz, isterse vücudun herhangi bir yerindeki lekelerin bir hastalık olmamasına, herhangi bir sağlık sorunu yaratmamasına karşın kişiyi psikolojik olarak olumsuz etkilediğini belirten İzmir Kent Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Önvural, tıbbın leke tedavisinde de önemli yol kat ettiğini söyledi. Son iki-üç yıldır kullandıkları, aktif maddeleri tamamen doğal olan, yüze maske olarak uygulanan preparatla tedavinin sonuçlarının memnuniyet verici olduğunu  kaydeden Uzm. Dr. Önvural şu bilgileri verdi:

Leke tedavisinde son yöntem
“Bu ürün, melasma-chloasma denen gebelikteki lekeleri, yaşlılık lekeleri, hassas ciltlerde güneşe maruz kalmaktan kaynaklanan lekelerin tedavisi ve lekenin diğer nedenlerinin tedavisinde de en etkili yöntemlerden biri. Ürün, deride bulunan melanin üretimini azaltarak pigmentasyonu baskılayan etkin bir enzimatik peeling yöntemi ve etkisini ciltte leke oluşumunu sağlayan mekanizmayı baskılayarak yapıyor. Asıl etkisi deri renginin belli bölgelerde koyu bir renge dönüşmesine sebep olan mekanizmanın içinde aktif rol oynayan tyrosinase adlı bir enzimin baskılanması ile oluyor. Bu enzimin baskılanması sonucu derideki melanin oluşumu azalarak cildin koyulaşmış bölümlerinin rengi açılıyor ve bundan kaynaklanan lekelerin etkin tedavisi sağlanıyor. Bu maske her türlü cilt tipine, tercihen kışın olmak üzere her mevsim uygulanabiliyor, ciltte yara oluşturmuyor, üstelik iyileşme süreci yok, etkisini hemen gösteriyor. Bu bir tedavi olduğu için de ancak doktor tarafından yapılabiliyor.”

Uzm. Dr. Önvural, enzimatik peeling maskesinin yüzün yanı sıra boyun ve dekolte, karın bölgesi, bacaklar ve ellerdeki lekelerin de tedavisinde kullanıldığını söyledi. Uzm. Dr. Önvural, “Cilde zarar verecek hiç bir kimyasal içermiyor. Bu maskenin, cildi soyarak yapılan leke tedavilerinden ayıran en önemli özelliği ağrısız olması, tekrara gerek duyulmaması, kıs sürede sonuç alınması. Hassas ciltler de dahil olmak üzere her türlü cilt tipine uygulanabiliyor. Çok hafif cilt soyucu etken madde içerdiği için yan etkileri minimal seviyede. Tercihen kış mevsiminde olmak üzere yılın her mevsiminde uygulayabiliyoruz. Akne izleri ve ciltteki lekeli görünüm üzerinde etkili ve güvenli.  Sonradan  oluşan her tür lekenin tedavisinde kullanıyoruz, 14 yaş üstü herkese uygulayabiliyoruz”  dedi.

Öte yandan uygulanan maske ile yüzündeki lekelerden kurtulan Oya Akgül, “Yüzümde güneşin neden olduğu lekeler vardı. Hamilelik ve doğumda bu lekeler arttı, yanaklarımı kapladı. Bu tedavi yöntemiyle lekelerden kurtuldum, cildim bebek cildi gibi pembe beyaz oldu. Çok mutluyum” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hayat Projesi ile hedefe tam isabet

Alfa kuşağının teknoloji alışkanları değişti

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Akredite Edildi

Gürcü hasta robotik cerrahi teknolojisiyle şifa buldu

Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Tedavisi

Eşrefpaşa’nın hidroterapi havuzlu sağlık hamlesi

Arşiv