Muhtarlarla Büyük Zirve

  • 0
  • 438
Yazı Boyutu:

Çiğli’yi ortak akıl ve genişkatılımla kurulması planlanan kent konseyiyle yönetmeye kararlı olan ÇiğliBelediye Başkanı Hasan Arslan, bu noktada büyük önem verdiği Çiğli’deki yirmialtı mahallenin muhtarlarıyla görüş alışverişinde bulunmak üzere bir arayageldi.

Çiğli BelediyeBaşkanı Hasan Arslan, 30 Mart yerel seçimlerinden sonra, yeniden göreve gelenve ilk kez seçilen muhtarlarla sabah kahvaltısında buluştu. Yoğun görüşalışverişin yapıldığı toplantıya 26 mahallenin muhtarları, belediye başkanyardımcıları, fen, temizlik işleri, park-bahçeler ve destek hizmetlerimüdürleri katıldı.

Çiğli BelediyeBaşkanı Hasan Arslan, Çiğli’deki mahallelerin sorunları ve yeni dönemde hayatageçirmeyi planladıkları projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Arslan toplantıboyunca muhtarlarla tek tek ilgilendi, hepsiyle ayrı ayrı görüştü. Muhtarlarınbelediye ve halk arasında bir köprü vazifesi gördüğünü ifade eden Başkan Arslan,“Öncelikle emin olmanız gereken bir şey var; sizin sorunlarınız bizimsorunlarımızdır. Çözebileceklerimiz var, ancak çözemeyeceklerimiz konusunda da BüyükşehirBelediyesi’nden yardım isteyerek çözüm sağlayacaklarımız var. Ben, başkanyardımcılarım ve müdürlerim sizi dinlemeye her an hazırız. Bana telefonumdan 24saat direkt ulaşabilirsiniz” dedi.

HIZIR ACİL EKİP KURULACAK
Muhtarlarınmahalleleriyle ilgili istek ve önerilerini iletebilecekleri ve çözüme en kısasürede ulaşabilmelerini sağlayabilecekleri muhtarlar masası kuracaklarınıbelirten Başkan Hasan Arslan, muhtarların özellikle altyapı ve çevre ile ilgilisorunlarının anında çözümlenebilmesi için “Hızır acil ekibi” kuracaklarınısöyledi. Başkan Hasan Arslan; “Hızır acil ekip ve muhtarlar masasıylakentimizle daha yakından ilgileneceğiz. Sorunları çok kısa sürede çözümekavuşturacağız” dedi.

MUHTARLARIMIZLA ÇİĞLİ’Yİ DÜZEÇIKARACAĞIZ
Halkla içiçe bir belediyecilik anlayışıyla Çiğli’ye modern ve çağdaş bir kent kimliğikazandırmak için mahalle muhtarlarıyla koordineli çalışacaklarını belirtenÇiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çiğli’de görev yapan 26 mahalle muhtarıiçin “yol arkadaşlarım” ifadesini kullandı ve onlarla kol kola Çiğli’yi düzeçıkaracaklarını söyledi. Mahallelerde yapılan ve yapılması hedeflenençalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Hasan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ekonomikdurumu gerçekten kötü olan ailelerin çocuklarını sembolik ücretler karşılığındaanadolu liselerine, üniversiteye hazırlayacağız. Çocuklarımızı sokaklardankopartacak, kötü alışkanlıklar edinmelerini önleyecek çok amaçlı spor salonlarıaçacağız. Harmandalı’daki belediye binamızı boşaltıp orayı, kadın danışma vedayanışma merkezi ile çocuk ve eğitim merkezi haline getireceğiz. Hermahallede, gerçekten ekonomik zorluk çeken ailelere erzak dağıtım merkezimizdenerzak yardımında bulunuyoruz. Harmandalı, Cumhuriyet, Ahmet Efendi ve Balatçıkmahallelerimizin muhtarları öncülüğünde başlatılan imza kampanyasıyla ve KatipÇelebi Üniversitesi’nin de desteğini alarak, metro istasyonu kurulması içinbaşvuru yapacağız. Ulaşımda en büyük kolaylığı biz sağlayacağız. Çiğli’de kaçakyapılaşmayı, gecekondulaşmayı engelleyebileceğimiz kentsel dönüşüm hamlesinibaşlatacağız. Bunun için de Köyiçi Mahallesini pilot bölge seçtik. KasaplarMeydanı’ndan Çamlıkent’lere kadar gidecek bir kentsel dönüşümügerçekleştireceğiz”

AKVARYUMLU KAFE GEZİLDİ
Yaklaşık ikisaat süren toplantının ardından Başkan Hasan Arslan, muhtarlara yapımıtamamlanan ve açılış için gün sayan Akvaryumylu Deniz Kafe’yi gezdirdi ve belediyeişletmesi olacak kafeterya hakkında detaylı bilgi verdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv