Mutluluk Satan Makine Üretildi

Elektral A.Ş, Türkiye’de bir ilke imza atarak, dondurma otomatı üretimine başladı. Dünyada sadece sayılı firmaların ürettiği ve ülkemize ithal edilen bu Tam Otomatik Hizmet ve Satış Otomatları, İzmir merkezli Elektral A.Ş. tarafından artık Türkiye’de üretilmeye başlandı.

  • 0
  • 1.007
Mutluluk Satan Makine Üretildi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Elektral A.Ş, Türkiye’de bir ilke imza atarak, dondurma otomatı üretimine başladı. Dünyada sadece sayılı firmaların ürettiği ve ülkemize ithal edilen bu Tam Otomatik Hizmet ve Satış Otomatları, İzmir merkezli Elektral A.Ş. tarafından artık Türkiye’de üretilmeye başlandı.

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Elektral A.Ş, 1978 yılından bu yana inovatif ve yüksek teknolojili ürünler üretmektedir. Kahve, bisküvi, kişisel koruyucu Donanım malzemeleri gibi ürünleri verebilen satış otomatlarının yanında, “dışa bağımlılığa son” sloganıyla dondurma otomatları üretimine de başlamasıyla, dondurmada Dünya markası olmuş firmalara önemli bir yenilik getiriyor.

Elektral A.Ş. Başkan Yardımcısı, Dr. Erdem Dinçsoy; bu konuda üretim yapan Türkiye’de ilk ve tek firma olduklarını belirterek, “Türkiye’de dondurmanın artık mevsimi kalmadı. Bu makineler vasıtasıyla zamanı da kalmayacak. Dondurma severler, 7/24 ve 365 gün, parayla, kredi kartıyla, arada insan olmadan dondurmasını alabilecek” dedi. Enerji verimliliği sağlayan, yüksek kapasitede dondurma saklayabilen, Hijyenik, Modern ve İnsana bağımlı olmayan bu makineler sayesinde yepyeni bir pazarlama kanalı açılacağını belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Maalesef Ülkemizde dondurma dolaplarında karşılaştığımız manzara zaman zaman dehşete düşürücü: Bir yanda etini saklayan mı ararsınız, öte taraftan suyunu soğutan mı!... Yazın sıcağında kapağı açık unutulanlar da işin cabası…Tüm bunlar sağlığımızı tehdit eden önemli kusurlar” dedi.  Üretilen makine; sahibine raporlama yapabilen, ısı derecesinde değişim olduğunda ya da elektrik kesildiğinde sms mesaj ile haber verebilen, yaklaşık 200 dondurma ile 12 adet kiloluk paket kapasitesine sahip; kredi kartı, kağıt para kabul edip, para üstü verebilen özelliklere sahip.

Toplum konforunu sağlama amaçlı ürettikleri otomatlar için “Dondurmayı kim sevmez ki?” diyen Dinçsoy, kullanıcıları mutlu eden, onlara konfor ve hizmet sunan makineler üretmekten keyif aldıklarını belirtti.
Dinçsoy, geçtiğimiz aylarda Elektral’in, Avrupa Otomat Derneği- EVA -European Vending Assosiation’a direk üye olarak kabul edildiğini, Ülkemizi bu konuda en iyi noktada temsil ettiklerini ifade etti. Firmalarının hali-hazırda Ekonomi Bakanlığının tasarım ofis desteğini de kullanarak 3 milyon TL’lik bir yatırım yapmakta olduğunu, istihdama katkı konusunda da önemli alımlarda bulunduklarını belirtti.

Firmanın günde 100-120 adet Dondurma Otomatı üretim kapasitesine sahip olduğunu belirten Dinçsoy “Önümüzdeki ay elektronik kart dizgi hattımızı da kuruyoruz, hemen akabinde de konveyör bant hatlarımızı %50 kapasite ile genişletiyoruz. Böylece saç halinde giren bir plaka, çok hızlı bir biçimde, firmamızdan yüksek teknolojili bir ürün olarak çıkacak” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv