Müze logosuna sanatçı eli

  • 0
  • 720
Yazı Boyutu:

 Seramik sanatçısıPervin Özdemir, atölyesinde kendisine eşlik eden öğrencileriyle birlikte KonakBelediyesi İzmir Kadın Müzesi için birbirinden güzel heykel ve figürlertasarladı.  

Yakınzamanda kapılarını açacak olan İzmir Kadın Müzesi, Türkiye’nin dört biryanından gelen bağışlarla, tarihten günümüze kadının adını İzmir’detaçlandırmaya hazırlanıyor. Konak Belediyesi’nin butik müzeler zincirinin enzarif ve güçlü halkası olan İzmir Kadın Müzesi, sergilenen eserlerinçeşitliliği ve görsel zenginliğiyle de hayran bırakacak. Modacı ZuhalYorgancıoğlu,  Köy Enstitülerininmimarı İsmail Hakkı Tonguç’un oğlu Dr. EnginTonguç, Bonn Kadın Müzesi Müdürü Marianne Pitzen gibi isimlerin katkı koyduğumüzeye sanatçı Pervin Özdemir’den de destek geldi. Konak Belediyesi GüzelyalıKültür Merkezi’nde atölye çalışmalarını sürdüren sanatçı, öğrencileriylebirlikte hazırladığı heykel ve büstleri İzmir Kadın Müzesi’ne armağan etti. 

Sanatçı, “KonakBelediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, sanata, sanatçıya ve kadınlara en büyükdesteği veren isim. Biz de sanatçı olarak kadını yücelten, kadının toplumdakiönemini tüm dünyaya gösteren İzmir Kadın Müzesi’ne destek olmaktan gururduyuyoruz” diyerek Başkan Tartan’a teşekkürlerini iletti. İzmir KadınMüzesi’nin Protesto/Başkaldırı odasında sergilenmek üzere kadınınzincirlerinden kurtuluşunu ve bu yoldaki mücadelesini anlatan heykeli müzeyearmağan eden seramik sanatçısı Pervin Özdemir, kadın figürlerinin ve tarihtengünümüze İzmir kadınını simgeleyen büstlerin de müzede yer alacağını müjdeledi.Öte yandan sanatçı İzmir Kadın Müzesi logosunun da seramik çalışmasınıgerçekleştirdi. 

K
onak BelediyeBaşkanı Dr. Hakan Tartan, “Pervin Özdemir sürekli üreten, yeniliklerle vesürprizlerle dolu bir sanatçı. Mask Müzemizde sergisini izleme keyfiyaşamıştık. Şimdi Kadın Müzemiz için de titiz bir çalışma gerçekleştirdi.Özellikle müzenin seramik logosu, tarihi dokuya da uygun anlamlı bir havayarattı” dedi. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Kuruluş yıldönümüne özel

Nadir Görülen Burun İçi Sinüs Tümörü Başarı ile Tedavi Edildi.

Kapılarını çok özel bir sergiye açtı

Arşiv