Müzikli uygulamalı söyleşi

  • 0
  • 1.138
Müzikli uygulamalı söyleşi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dünyanın dört bir yanına sesiyle nefes veren ve son mucizesi “Miracle” raflarda yerini alan 'New Age’ müziğin ülkemizdeki başarılı temsilcisi Seda Bağcan, Agora Alışveriş Merkezi’nde mantra müziği tutkunlarıyla buluştu. 

Son albümü “Miracle”de yer alan mantra şarkılarının eşliğinde gerçekleştirilen nefes ve beden terapisi uygulaması Alışveriş Merkezi ziyaretçilerinden yoğun ilgi gördü ve izleyen herkes katıldı.

D & R Mağazası ve Agora AVAM işbirliğiyle gerçekleşen ve aileleriyle birlikte meraklı bakışlarla izleyen çocuklarında katıldığı müzikli uygulamalı söyleşinin konuğu Bağcan, kendi ses ve nefesleriyle şifa gücünü nasıl harekete geçirileceğinin sırlarını uygulamalı olarak verdi.  Dinlenen mantraların özsaygı, kendine güven duygularını güçlendirdiğini, iç huzur, mutluluk, iyi talih getirdiğini, etkili iletişim ve sonsuz yaratım enerjisi sağladığını söyledi.

Bağcan, “Yapılan araştırmalara göre Sanskritçe sözlerin yarattığı titreşim, hormonları etkileyerek şifa sağlıyor. Dilimiz’in damağa değdiğinde 75 - 80 değişik siniri aktive etme eylemine nefesin soluk borusundaki yolculuğu da eklenirse, tüm vücudumuzda inanılmaz bir çalışma başlıyor. Beynimizin sağ sol lobları dengeleniyor, enzimler, hormonlar dengeleniyor, tüm iç organlarımız uyarılıyor ve organ tembellikleri engelleniyor. Kundalini yoga öğretisinde de olduğu gibi, bir alışkanlık için 90 gün, bu alışkanlığın karaktere etki etmesi için 120 gün, bu alışkanlıkta ustalaşmak içinse 1000 gün tekrar etmek gerekiyor.  Seslerin tekrarlanması zihnin boşaltılmasını sağlayarak konsantrasyonu arttırıyor. Genç, uzun ve sağlıklı yaşamanın kapılarını aralıyor” dedi.
 
Agora AVM İcra Kurulu Başkanı Hasan Noyan'ın da igi ve beğeniyle izleyenler arasına meditasyonun ardından sanatçı, son albmü Miracle ve diğer 4 albümünü imzaladı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv