Müziksev’de bir büyük usta

  • 0
  • 575
Yazı Boyutu:

Piyanonun büyük isimlerinden Constantin Sandu, YaşarÜniversitesi Müzik Bölümünün düzenlediği Uluslararası Müzik Haftası ve Fuarıkapsamında MÜZİKSEV’de bir konferans ve resital verecek  

YaşarÜniversitesi Müzik Bölümü ile İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) önemlibir sanatsal işbirliğine daha imza attı. Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü’nünilk kez düzenlediği Uluslararası Müzik Haftası ve Fuarı kapsamında, çağımızınen büyük isimlerinden Romanya asıllı piyanist Costantin Sandu, 30 Nisan 2014Çarşamba günü saat 16.30’da MÜZİKSEV’de bir konferans, ardından da bir resitalverecek. Ayrıca aynı gün saat 20.00 de Amerikan Kültür Merkezinde Dibattista &Liso Dört el piyano konseri yapılacak.

Solistlikkariyerine 14 yaşında orkestra eşliğinde konserler vererek başlayan Sandu,Romanya’nın en büyük müzisyenleriyle çalışma fırsatı buldu. Yüzlerce konser veresital veren Sandu, dünyanın bütün büyük orkestraları ve şefleriyle en iyikonser salonlarında ve prestijli festivallerde çaldı, yüzlerce kayıt yaptı.1991 yılında Portekiz’e yerleşen sanatçı halen Porto Yüksek Müzik ve SahneSanatları Okulu’nda Müzik Bölümü Başkanı olarak görev yapıyor.

Sandu, MÜZİKSEV’de saat 16.30’da başlayacak etkinlikte öncePortekizli Besteci Carlos Seixas(1704-1742) ve Eski Portekiz Klavye Müziği ileilgili bir konferans verecek. Ardından Chopin’den üç Vals ile Beethoven’in Op57 “Appossionata” Sonatı’nı seslendirecek. Konser ve konferans ücretsizizlenebilecek.

Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü’nün 28 Nisan – 3 Mayıs 2014tarihleri arasında düzenlediği Uluslararası Müzik Haftası ve Fuarı’nda Amerika,Avusturya, Hollanda, İtalya, Portekiz, Litvanya ve Polonya gibi ülkelerdengelecek olan sanatçı ve eğitmenler Piyano, Gitar, Çello, Vokal, Flüt, Caz veKompozisyon alanlarında bir çok Atölye- Ustalık Sınıfları ve Konserleryapacaklar. Atölyeler ve konserlerle ilgili detaylı bilgi payam.susanni@yasar.edu.tr  adresinden ve 0 (232) 411 5151 numaralıtelefondan alınabilir.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

Arşiv