Nadir Hastalıklara karşı ‘zumba’

Karşıyaka Belediyesi, Ege Hematoloji Onkoloji Derneği ve Zumbathon ekibi, dünya üzerinde 350 milyon kişiyi etkileyen genetik ve nadir görülen hastalıklara karşı ilginç bir etkinlik gerçekleştirdi.

  • 0
  • 500
Nadir Hastalıklara karşı ‘zumba’
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi, Ege Hematoloji Onkoloji Derneği ve Zumbathon ekibi, dünya üzerinde 350 milyon kişiyi etkileyen genetik ve nadir görülen hastalıklara karşı ilginç bir etkinlik gerçekleştirdi. Nadir Hastalıklar Farkındalık Günü kapsamında yaklaşık 600 kişi, 4 saat boyunca ‘zumba’ yaptı.


ÖNCE BİLGİ SONRA DANS
Genetik ve nadir görülen hastalıklara karşı farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlik, Girne Kültürpark içindeki Muharrem Candaş Spor Salonu’nda yapıldı. Karşıyaka Belediyesi’nin ev sahipliği, Ege Hematoloji Onkoloji Derneği ile Zumbathon ekiplerinin desteği ile gerçekleşen etkinliğe, Prof. Dr. Güray Saydam ve Doç. Dr. Fahri Şahin konuşmacı olarak katıldı. Nadir görülen hastalıklar ve genetik bozukluklar konusunda bilgiler verildi.

NUTUK DAĞITILDI
Organizasyonun en dikkat çekici kısmı ise nadir hastalıklara farkındalık yaratmak için bir araya gelen ekiplerin zumba gösterisiydi. İstanbul, Manisa, Balıkesir, Kuşadası, Denizli, Marmaris ve Kayseri’den gelen dansçı ekipler, yaklaşık 600 kişinin de katılımıyla, 4 saat boyunca zumba yaptı. Tüm katılımcılara Nutuk dağıtıldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv