Nakil mucizesi Nahide

Henüz 5 aylıkken karaciğer enzim bozukluğu, ardından da tümör saptanan İskenderunlu Nahide Kenç, kemoterapi gördü, 9 aylıkken nakil oldu, tüm bu olumsuzluklara karşın yaşıtlarından geri kalmadı.

  • 0
  • 819
Nakil mucizesi Nahide
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Henüz 5 aylıkken karaciğer enzim bozukluğu, ardından da tümör saptanan İskenderunlu Nahide Kenç, kemoterapi gördü, 9 aylıkken nakil oldu, tüm bu olumsuzluklara karşın yaşıtlarından geri kalmadı. 6 yaşına basan, ilkokula başlamaya hazırlanan Nahide, çok heyecanlı olduğunu belirtip, “Büyüyünce doktor olup, çocukları iyileştirmek istiyorum” dedi.

Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde oturan Sezen (35) - Erdal (37) Kenç çiftinin çocukları Nahide de karaciğer naklinin mucize çocukları arasına girdi. Sağlık sorunları doğduktan 4 ay sonra ortaya çıkan 5 Mayıs 2010 doğumlu Nahide’ye trizonemi (enzim bozukluğu) ardından da hepatoselüler karsinom (karaciğer tümörü) ön tanısı koyuldu.  Tümör tanısı üzerine kasım ayında minik Nahide’ye kemoterapi uygulandı. Adana ve Ankara’da çocuklarına şifa arayan Kenç çifti, karaciğer nakli için İzmir Kent Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda baba Erdal  Kenç’in kızına verici olabileceği saptandı. Nahide ve baba Kenç 13 Nisan 2011 tarihinde Doç. Dr. Murat Kılıç başkanlığındaki ekip tarafından ameliyata alındı. Baba Kenç’ten alınan karaciğer parçası minik Nahide’ye başarıyla nakledildi. Önce Nahide bebek, ardından da babası taburcu oldu. Kontrollerin arası bir aya uzayınca İskenderun’a dönen aile, rutin muayeneler için İzmir’i kapı komşusu yaptı. Nahide, birkaç gün önce annesi Sezen ve babası Erdal Kenç ile birlikte 5 yıl kontrolü için İzmir Kent Hastanesi’ne geldi. Doç. Dr. Murat Kılıç, Nahide’nin nakil sonrası sağlık sorunlarından kurtulduğunu belirterek, “Nahide ameliyat sonrasında hızla toparlandı, gelişimi yaşıtlarından farksız oldu. Onları böylesine sağlıklı ve mutlu çocuklar olarak görmek bize tüm yorgunluklarımızı unutturuyor” diye konuştu.

OKULA BAŞLAYACAK
Öte yandan minik kızının bu yıl okula başlayacağını belirten anne Sezen Kenç, “Çok zor, kötü günlerimiz oldu. Nahide bebekliğini hastanelerde geçirdi. Ancak nakil sonrasında yüzümüz güldü. Kızımız çok iyi, normal çocuklar gibi büyüyor, gelişiyor. Bu yıl da okullu olacak. Şimdi bunun heyecanını yaşıyoruz” diyerek duygularını dile getirdi. 6 yaşına basan, ilkokula başlamaya hazırlanan Nahide de çok heyecanlı olduğunu belirtti, “Büyüyünce doktor olup, çocukları iyileştirmek istiyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hayat Projesi ile hedefe tam isabet

Alfa kuşağının teknoloji alışkanları değişti

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Akredite Edildi

Gürcü hasta robotik cerrahi teknolojisiyle şifa buldu

Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Tedavisi

Eşrefpaşa’nın hidroterapi havuzlu sağlık hamlesi

Arşiv