Narlıdere Belediyesi işçilerini sevindiren imzalar atıldı

Narlıdere Belediyesi, Belediye iş sendikasına üye 158 işçisini kapsayan sözleşmeye imza attı. Bir süredir görüşmeleri devam eden sözleşme’nin imza töreni Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşti.

  • 0
  • 689
Narlıdere Belediyesi işçilerini sevindiren imzalar atıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Narlıdere Belediyesi, Belediye iş sendikasına üye 158 işçisini kapsayan sözleşmeye imza attı. Bir süredir görüşmeleri devam eden sözleşme’nin imza töreni Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşti. Törene, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, CHP PM üyesi Mustafa Moroğlu, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, Belediye İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli, Belediye iş sendikası yönetici ve temsilcileri, Belediye Meclis üyeleri ve belediye işçileri katıldı. 
 
% 20 hayırlı olsun
Narlıdere Belediyesi, Belediye iş sendikasına üye 158 işçisine yönelik iyileştirme ve zam oranlarını kapsayan sözleşmeyi imzaladı. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur 6.kez imzalanan sözleşmede diğer sözleşmelerde olduğu gibi işçinin hakkı ve emeğinin ön planda tutulduğunu ifade etti. Batur “Ülke olarak çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. 15 Temmuz Darbe girişimi, ülkenin dört bir yanında meydana gelen patlama haberleri, canlı bombalar, hep olumsuzluklar var. Ülkemizi terör ve yas ülkesi haline çevirmeye çalışıyorlar. İç savaşa kadar gidebilecek bir ortam yaratılmak isteniyor. Olanlara karşı sağduyulu ve olgunlukla yaklaşmalı. Geleceğimizi karanlıklara sürüklemek isteyenlere ve birlik beraberliğimiz bozmaya çalışanlara karşı daha duyarlı olmamız lazım. Gaziantep’te ve diğer terör olaylarında yakınlarını kaybetmiş vatandaşlarımıza başsağlığı diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi. Belediye işçileri ile gerçekleştirilen sözleşme ile ilgili de konuşan Batur, Emeğin sahipleri adına işçilerimizin emeğini koruduk dedi. Batur “Bir işveren gözü ile baktığımda, Ahmet Mutuoğlu kardeşimi unutmak mümkün değil. Belediye iş Sendikamızın yakın zaman önce kaybettiğimiz başkanı Ahmet Mutuoğlu’nu bu sözleşmeyi gerçekleştirdiğimiz günde bir kez daha saygıyla anıyorum. Emeğin bekçisi, Adam gibi adamdı. 6.ncısını gerçekleştirdiğimiz toplu iş sözleşmesinde, elimizden geldiğince işçi kardeşlerimizi ve emeklerini koruduk. %20’ye varan oranlarda bir maaş artışı sağladık. Belediyemize, işçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
Hayırlı olsun
CHP için çok önemli bir ilçe ’de düzenlenen etkinlikte siz değerli emekçilerle bir arada olmaktan çok mutluyum. Narlıdere önemli çünkü Türkiye çapında 1.nci çıktığımız bir ilçemiz Narlıdere. Siz hem bize oy vererek destek oluyorsunuz hem de, sokaklarda, parklarda yaptığınız çalışmalarla vatandaşlarımıza hizmet veriyorsunuz. Aldığını parayı sonuna kadar hak ediyorsunuz. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
Mutuoğlu adı, Narlıdere’de yaşasın 
Türkiye’nin birçok yerinde Sendika’nın bile olmadığı yerleri aklımıza getirdiğimizde bugün burada çok güzel bir tablo var. Emeklerinizin karşılığını alacağınız sözleşmeniz imzalanacak. Bunun kıymetini bilmek lazım. Sosyal Demokrat belediyeler gittikçe azalıyor. Genel anlamda baktığımızda sıkışmış, soluk alamayan ve giderek güçsüzleştirilen bir avuç sendikacı var. Bugün burada siz, alnınızın teri ile ailenize helal lokmalar taşımaya gayret gösteren ve çocuklarını faydalı bireyler yapmak isteyen aile reislerisiniz. Sözleşmeniz hayırlı olsun. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, vefalı bir insandır. Türkiye’de ne kadar toplumsal figür olarak düzgün iş yapmış kimse varsa Başkan Batur herkesten önce sahip çıkmıştır. Şimdi de ben öneriyorum Ahmet Mutuoğlu adına yemyeşil bir park, güzel bir sokak yada adının yaşayacağı bir yer verilmesini rica ediyorum” dedi. 
 
Devrimci Mutuoğlu’nu saygıyla selamlıyorum
Toplu iş sözleşmesi İmza töreni öncesinde bir konuşma gerçekleştiren CHP PM üyesi Mustafa Moroğlu, her zaman işçinin ve emeğin yanında olduğunu ifade etti. Moroğlu “Değerli belediye başkanımız Abdül Batur ile işçi kardeşlerimiz için çeşitli defalarda sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdiği imza törenlerine katıldım. Bu imzaların atılmasında geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sabah evden çıktığımızda caddelerimizin, sokaklarımızın temiz ve yaşanılabilir olmasını sağlayan işçi kardeşlerimizi ve değerli işçi dostu, devrimci Ahmet Mutuoğlu’nu sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Toplu iş sözleşmeniz hayırlı olsun” dedi.
 
Abdül Batur’a teşekkür
Sendika adına bir konuşma gerçekleştiren Belediye İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli ise karşılıklı uzlaşma ile biten sözleşmeleri çok önemsediklerini belirtti. Kefeli “ Narlıdere’deki vatandaşlara doğumundan ölümüne kadar işçilerimiz alınlarının teriyle hizmet ediyorlar. Bugün karşılıklı uzlaşı içerisinde bir araya gelen belediye ve belediye çalışanlarının burada oluşturdukları tablo çok önemli ve güzel. Bu tablonun oluşmasında emeği geçen başta Belediye Başkanımız Abdül Batur olmak üzere, herkese belediye iş sendikası olarak teşekkür ederiz. Gerçekleşen sözleşme ve atılan imzaların hayırlı olmasını dilerim” dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv