Narlıdere Belediyesi örnek oldu

  • 0
  • 847
Narlıdere Belediyesi örnek oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Veli Ağbaba, Narlıdere Belediyesinin 2014 yılı Kasım ayı meclisinde, Cemevlerinin ibadethane olarak tanınması yönündeki kararını örnek alarak, tüm CHP'li belediyelere bu konuda tavsiye mektubu gönderdi.

CHP’li belediyelere seslendi
Narlıdere Belediye Meclisi 03 Kasım 2014 tarihli meclisinde, Türkiye’ye örnek olacak bir karara imza atarak, imar planlarında dini tesis tanımlarının içerisine Cemevi tanımının da eklenmesi konusunu, oy çokluğuyla kabul etmişti. Alınan bu kararı inceleyen CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Veli Ağbaba gerekli çalışmaları yaparak tüm CHP’li belediyelere Narlıdere Belediye meclisinin aldığı kararı da ekleyerek bir mektup gönderdi. Ağbaba, Avrupa İnsan hakları mahkemelerinin bu konu ile aldığı örnek kararları ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasal hükümlerini detaylı bir şekilde anlatarak hazırladığı mektupla CHP’li belediyelere seslendi. Ağbaba “CHP’li belediyelerimizin Alevi vatandaşlarımızın inanç Özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması, ibadet yeri olarak kabul edilen Cemevlerine de diğer ibadet yerlerine sağlanan imkanların sağlanarak evrensel olan inanç özgürlüğü konusunda yapılan ayrımcılığın ortadan kaldırılması için gerekli çalışmaları yapılması çok doğru bir yaklaşım olacaktır. Yukarıda açıklanan yasal gerekçelere göre CHP’li belediyelerimizin gerekli hassasiyeti göstererek alacakları kararlarla Alevi vatandaşlarımıza karşı inanç özgürlüğü konusunda yapılan ayrımcılığın ortadan kaldırılarak inanç özgürlüğünün yaygınlaşmasına ve böylece ülkemizde inanç ve mezhepler arası kardeşlik duygusunun gelişmesi, birlik ve beraberliğin güçlenmesine katkı sağlayacaklarına olan inanç ve güvenimizi belirtmek istiyoruz” dedi.

Gurur duyduk
Narlıdere Belediye meclisinin Türkiye’ye örnek olan bu kararı almasından dolayı meclis üyelerine bir kez daha teşekkür eden Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur “ 10 yıl önce Narlıdere’ye Cemevini kazandıran belediye olarak yine örnek bir karar ile Türkiye’ye örnek olmanın ve Alevi vatandaşlarımıza bu hakkı kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. 2014 Kasım ayından bugüne Narlıdere imar planlarında dini tesis tanımlarının içerisinde Cemevini de yer alıyor. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Veli Ağbaba’nın tüm belediyelere gönderdiği mektup ile diğer belediyelerimiz de bu örnek kararı alırlar ise Türkiye çapında Alevi vatandaşlarımıza karşı yapılan bu yanlış uygulamadan dönülmüş olacak ve tüm Türkiye’de Cemevi dini tesis olarak tanınacaktır. Cemevi Alevi yurttaşlarımızın ibadetlerini gerçekleştirdikleri ibadethanelerdir. Bun saygı duymak ve imar planlarında da bu yerlerin Cemevi olarak işlenmesini sağlamak lazım.” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Dikili’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Arşiv