Narlıdere’de Evde bakım hizmetine yoğun ilgi

  • 0
  • 1.182
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Başhekimliği ileNarlıdere Belediyesinin ilçede hastaneye geliş gidiş konusunda zorluk yaşayanhastaların evlerinde kontrollerinin yapılmasını sağlamak amacıyla başlattığı“Gezici Sağlık Birimi” uygulaması ilk meyvelerini vermeye başladı.  

Evimde bakıyorlar
Üniversite, belediye işbirliği ile geçtiğimiz Kasım ayındabaşlatılan “Gezici Sağlık Birimi” uygulamasına, bugüne kadar otuz beş ihtiyaçsahibi hasta başvurdu. Bu başvurulardan gerekli şartları taşıyan yirmi birhasta Dokuz Eylül Üniversitesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı hekimleri vesağlık çalışanları tarafından ziyaret edilerek gerekli muayeneleri evlerindegerçekleştirildi. “Gezici Sağlık Birimi” uygulamasını ve çalışmalarını yerindegörmek için Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekim Prof. Dr. Mehmet RefikMas ile Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur bu hizmetten faydalanan 90yaşındaki Abdullah Işık’ın evine bir ziyarette bulundu. 5 Kasım 2013 tarihindenbugüne hipertansiyon, kalp ritim bozukluğu rahatsızlıkları ile ilgili ‘GeziciSağlık Birimi’ tarafından bakım ve tedavisi gerçekleştirilen Abdullah Işık ilesohbet eden Başhekim Prof. Dr. Mehmet Refik Mas ve Narlıdere Belediye BaşkanıAbdül Batur Işık’ın bu hizmet ile ilgili görüşlerini aldı. Belediye veÜniversite işbirliği ile evinden çıkmadan sağlık hizmetine ulaşan Abdullah Işık“Tek başına hastaneye gitmem zaten mümkün değildi. Evimden çıkmadankontrollerimi doktorlar yapıyorlar. Aynı zamanda sağlıklı yaşam ve uygulanantedaviler ile beni bilgilendiriyorlar. Bu hizmeti sağlayan Başhekim Mehmetbeye, belediye başkanımız Abdül Batur’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

Çağrı merkezi hayata geçiyor
9 Eylül Üniversite Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. MehmetRefik Mas “Gezici Sağlık Birimi” uygulamasının gün geçtikçe daha çok vatandaşaulaştığını, bu süreci hızlandırmak için bir çağrı merkezini hayata geçirmeküzere olduklarını ifade etti. Başhekim Mas “ Daha fazla sağlık ve bakımhizmetine ihtiyaç duyan hastaya ulaşmak için Narlıdere belediyemiz ile birlikteçalışmalarımıza devam ediyoruz. İnanıyorum ki ilerleyen zamanlarda daha çokhastaya daha çok hizmet ulaştıracağız” dedi. 

Sosyal belediyecilik projesi
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, “Gezici SağlıkBirimi” hizmetinden faydalanan ve 90 yaşını deviren Abdullah Işık’ın evinegerçekleştirdiği ziyaretinde gerçekten sağlık hizmetine ihtiyaç duyan AbdullahAmca’ya yardımcı olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Batur “ Sosyalbelediyecilik anlayışını bire bir yansıtan “Gezici Sağlık Birimi” projesini enbaşından beri destekliyor ve elimizden gelen tüm desteği vermeye çalışıyoruz.Narlıdere’de şu anda yirmi bir hastaya evinde sağlık hizmetini üniversitemizile birlikte ulaştırıyoruz. Daha fazla kişiye ulaşmak için Belediyemizin kadındanışma merkezi ve üniversitemizin yoğun cabaları var. İnsana olan hizmet herzaman öncülüğümüz olmuştur. Özellikle bu yaşına kadar ülkemiz için çalışmış,hizmette bulunmuş büyüklerimize ve hastaneye gidemeyecek durumda olaninsanlarımıza ulaşmak, onlarla ilgilenmek bizleri ayrıca mutlu ediyor” dedi 

Haftada iki gün
DEÜ Hastanesi’nde yatarak tedavi görerek taburcu olan, ancakdaha sonra hastaneye geliş gidişlerinde sorun yaşayan hastalara kolaylıksağlamayı hedefleyen proje için DEÜ üniversite hastanesi Aile Hekimliği AnaBilim Dalı hekimleri ve Narlıdere Belediyesi’nin Kadın Dayanışma Merkezi’ncekadınlardan oluşan bir “Gönüllüler Ekibi” hizmet veriyor. Bugüne kadar 21hastaya evde bakım, muayene, tedavi süreci ile ilgili bilgi ve eğitimi veren vehastanın aldığı ilaçlar ve tedavi sürecini kontrol altına alan ekipler hastayamoral motivasyon sağlarken, kaliteli ve doğru tıbbi hizmete ulaşmalarınısağlıyorlar.  “Gezici Sağlık Birimi” 2doktor, 1 hemşire, 1 belediye sağlık görevlisi ve kadın danışma merkezigönüllüsünden olmak üzere 5 kişiden oluşuyor. Haftada 2 gün ve öğleden sonrahizmet veren birime ulaşmak isteyen evde bakım hizmetine ihtiyaç duyanvatandaşlar Narlıdere Belediyesine ait 238 87 43 numaralı telefondan, dâhili1920 tuşlayarak kadın danışma merkezi yetkililerine ulaşabilir.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv