Narlıdere’de yılın ilk meclisi

  • 0
  • 963
Narlıdere’de yılın ilk meclisi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Narlıdere Belediye başkanı Abdül Batur’un başkanlığında, 2015 yılının ilk meclis toplantısı AKM meclis salonunda yapıldı.

Gündem Kentsel dönüşüm
2015 yılının ilk meclis toplantısının açılışını gerçekleştiren Narlıdere Belediye başkanı Abdül Batur ‘Yeni yılın hepinize sağlık, esenlik, mutluluk ve başarı getirmesini diliyorum’ diyerek sözlerine başladı. Narlıdere Belediyesinin bir numaralı gündem maddesi olan Kentsel dönüşüm konusunda açıklamalar yapan Batur, Narlı ve Çatalkaya Mahallelerinin neticelenen mevcut yapılaşma durum çalışmalarının iki ay süreyle askıda kaldığını ve vatandaşların bilgisine sunulduğunu söyledi. Batur “ Narlı ve Çatalkaya mahallerinde hali hazır haritalarında bulunan bilgilere, 74 kişi itiraz etti. Hem arazi mülkiye durumu ve bu itirazların değerlendirilmesi için kentsel dönüşüm büromuz çalışmalarını yürütecek. Daha sonrada gecekondu komisyonumuz bu çalışmaları tamamlayıp meclisimizde görüşerek, hak sahibi listesini kesinleştireceğiz. Tabi kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili meclise her ay bilgi veriyoruz. Yavaş yavaş ilerliyoruz. Bu yavaşa ilerleyiş kimsenin moralini bozmasın mühim olan tüm işlemleri doğru ve yasalara uygun olarak yapmak. 2.İnönü mahallemizi de askıya çıkarmıştık. Bugüne kadar 170’e yakın itiraz var. Bu itirazlarda gerekli şekilde incelenerek komisyona iletilecek. Atatürk mahallemizde ise kentsel dönüşüm iletişim merkezi olarak faaliyet gösterecek olan konteynırımızı bekliyoruz. Konteynırın gelmesinin hemen ardından bu mahallemizde de hali hazır haritaları askıya çıkarak vatandaşların bilgisine sunulacak. Tüm bu çalışmaları şeffaflık içeresinde yürütmeye özen gösteriyoruz. İlk bilgiyi kentsel dönüşüm ile ilgili tüm kararları alacak olan bu meclis yani sizler alıyorsunuz, hemen ardından ise kentsel dönüşüm bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz” dedi.

Beyaz vadi hızla ilerliyor
Narlıdere’nin devam eden diğer projeleri ile ilgili meclise bilgiler aktaran Başkan Batur, her şeyin planlandığı gibi gittiğini ifade etti. Batur “Beyaz vadi başladı ve meclis üyelerimize inşaat alanında bir brifing vermeyi planlıyoruz. Şu ana kadar alana 108 adet Fore kazık çakıldı. İnşaata ilk olarak otopark ve kafeterya alanı olması planlanan yerden başlandı. Otoparkın temeli tamamlandı. İlk katının ise kolonları tamamlanmak üzere. Kafetarya bölümünde temel dökülüyor. Beyaz vadi projemizin jeofizik ve jeolojik projeleri onaylanmış durumda. Projemiz bundan sonra hava şartlarına bağlı olarak çok daha hızlı olarak ilerleyecek” dedi.

Narlıdere’ye katı atık nakil istasyonu
Bir süredir Narlıdere’nin çöp sorunu ile ilgili çareler aradıklarını ifade eden başkan Batur yeni proje ile çok daha sağlıklı ve ekonomik kazançlar elde edileceğini söyledi. Batur “Narlıdere’nin içinde kalan Fen işleri ve hizmet binamızın en büyük sorunu çöp araçları ve bu araçların çöp boşaltma alanlarına nakli. Araçlarımızın yarısı çiğliye gidiyor diğer yarısı da Urla’daki aktarma merkezine gidiyor. Ege ordu komutanımızdan bir talepte bulunduk. Ege ordu içerisinde ulaşımı ve alanı uygun bir bölgede katı atık nakil istasyonu kurmak istiyoruz. Bundan sonra çöp araçları bu istasyonda duracak ve çöpleri burada bulunan tıra yükleyerek tek bir seferde çöplerin Urla’daki aktarma merkezine transferi sağlanacak. Senede bir milyona yakın tasarruf sağlayacağız. Sunduğumuz bu projeye Ege ordu komutanımız son derece olumlu baktılar. Eğer kabul ederlerse en kısa zamanda hayata geçireceğiz.


Van’a Kitap Kampanyası

Kıyı Ege Belediyeler birliği olarak Van’da bir okul inşaatı gerçekleştiriyorduk. Bu inşaat tamamladı. Artık okulumuz hazır. Hava şartlarından dolayı okulumuza yapacağımız ziyareti bahar aylarına erteledik. Şu anda Narlıdere belediyemiz kadın danışma merkezimiz belediye meclis üyelerimiz ile birlikte bir kitap kampanyası düzenliyoruz. Kıyı Ege Belediyeler birliğimizin Van Erciş’te yatırdığı bu okul için kitap ve kırtasiye yardımlarını bu okulda okuyacak çocuklarımıza ulaştıracağız.

O sokağın adı Berkin Elvan
Türkiye’nin gündemini bir süredir meşgul eden Yavuz Bingöl ve açıklamalarının ardından bir karar alan Narlıdere Belediye Meclisi yılın ilk meclisi ile birlikte önemli bir karar imza attı. Bu kararla ilgili açıklamalarda bulunan Narlıdere Belediye Başkan Abdül Batur “Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi gurubuyla birlikte bir karar almıştık. Bugünde meclis gündemimizin ilk maddesi olarak görüşüyoruz. Narlıdere’de sokaklara, parklara isimleri verirken davranış biçimi ile hayata bakışı ile insanların saygısını kazanmış isimlerin verilmesine dikkat ediyoruz. Ama bir isim var ki maalesef, Narlıdere’nin duruşuna layık olmayarak, belediyenin kendisine verdiği bu onuru taşıyamamıştır. Çok üzgünüz fakat mühim olan insanların omurgalı olması ve bunu taşıyabilmesidir. Bugün Yavuz Bingöl Sanat sokağının isminin Berkin Elvan Sokak olarak değişmesini gündeme getirdik. Bugün ayrıca çok önemli bir gün Berkin Elvan yaşasaydı bugün 16. Doğum gününü kutlamış olacaktı. Biz Berkin Elvan’ın adını bu sokağımıza vererek adını onurlandırmak istedik. En yakın zamanda da faillerinin bulunmasını istiyoruz. Gezi direnişinin simgesi Berkin Elvan artık bu sokağımızda sonsuza kadar yaşayacak” dedi.  Narlıdere Belediye meclisinde yapılan oylamada bu sokağa Berkin Elvan isminin verilmesi AKP gurubunun karşı oyu ve oy çokluğuyla kabul edildi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv