NCAA seçmeleri İzmir’de ilk kez Bornova’da yapıldı

NCAA(Amerikan Kolej Sporları Kurumu) seçmeleri, İzmir’de ilk kez Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Altındağ Atatürk Spor Kompleksi’nde yapıldı.

  • 0
  • 751
NCAA seçmeleri İzmir’de ilk kez Bornova’da yapıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

NCAA(Amerikan Kolej Sporları Kurumu) seçmeleri, İzmir’de ilk kez Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Altındağ Atatürk Spor Kompleksi’nde yapıldı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, kısa bir süre önce açılışını yaptıkları Kompleks’te NCAA gibi güçlü bir markaya ev sahipliği yapmanın son derece önemli olduğunu söyledi. Bornova Belediyespor’dan Berk Karadan’ın ABD’nin iki üniversitesi tarafından davet alması ise ayrı bir gurur oldu.

Bornova Belediyesi’nin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla kısa bir süre önce hizmete açtığı Altındağ Atatürk Spor Kompleksi Türkiye Genç Erkekler Basketbol Şampiyonası’nın ardından NCAA(Amerikan Kolej Sporları Kurumu) seçmelerine ev sahipliği yaptı. İzmir’de ilk kez gerçekleştirilen organizasyonda 15 kız, 60 erkek olmak üzere  yaşları 15 ile 21 arasındaki toplam 75 sporcu ünlü antrenörler tarafından izlendi, iki günlük performansları tek tek not alındı. Hafta içinde yapılacak değerlendirmelerin ardından, ailelerle temasa geçilecek ve kriterlere uyan oyuncuların yeni dönemde ABD’de basketbol bursu ile eğitim almaları ve NCAA organizasyonuna katılmaları sağlanacak.

NCAA Showcase İzmir 2016 seçmelerini Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da izledi. Hava ataşı yaptığı bu önemli organizasyona katılan genç sporcularla bol bol sohbet edip, başarılar diledi. Başkan Atila, “Burada uluslararası bir organizasyona,  NCAA gibi güçlü bir markaya ev sahipliği yapmak son derece önemli.  Yetenekli gençlerimizin hem eğitim hem basketbol açısından gelişimlerine katkı sağlamak bizim öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor” dedi.

Berk Karadan gururumuz oldu
Bornova Belediyespor’dan Berk Karadan’ın ABD’nin iki üniversitesi tarafından davet almasının ise kendileri için ayrı gurur olduğunu ifade eden Başkan Atila “Umarım buradaki seçmelerin ardından daha birçok çok gencimiz yurtdışına giderek ülkemizi  temsil edecek. Biz de Bornova Belediyesi olarak spor ve sporcuya hizmet için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv