O deyim İzmir'de gerçek oldu: Seyirci gülmekten bayıldı

Çağrı Turnalı ve Hüseyin Çur'un başrollerini paylaştığı, Çağlar İşgören'in yönetmenliğini yaptığı Başroldeki Kadınlar adlı oyun seyircisini gülmekten bayılttı.

  • 0
  • 293
O deyim İzmir'de gerçek oldu: Seyirci gülmekten bayıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çağrı Turnalı ve Hüseyin Çur'un başrollerini paylaştığı, Çağlar İşgören'in yönetmenliğini yaptığı Başroldeki Kadınlar adlı oyun seyircisini gülmekten bayılttı. Oyunun 1. perdesinde temponun artışıyla, seyirciler kahkahalar içinde oyunu izlerken bir seyirci (Ali Aralar) gülmekten fenalık geçirdi. Görevlilerin yardımıyla seyirci salon dışına çıkartıldı. Birinci perdenin bitişi ile oyuna ara verildi. Sağlık durumu iyi olan erkek seyirci; uzun zamandır böyle bir oyun izlemediğini belirterek ikinci perdede yerini aldı.
 
Oyun sonunda oyuncularla yapılan röportajda Çağrı Turnalı "İlk defa böyle bir şey yaşıyoruz. Bizim için farklı bir tecrübe oldu. Bu zamana kadar oyun esnasında kahkahadan oyunun durduğu anlar olmuştu ancak gülmekten bayılan bir seyircimiz olmamıştı. Perde arasında hepimizin ilk öğrenmek istediği şey seyircimizin sağlık durumu oldu. İyi olduğunu öğrenince içimiz rahat bir şekilde ikinci perdeye devam ettik"  dedi. Hüseyin Çur ise " Tabii ki kimseye zarar vermek istemiyoruz. Sevinelim mi üzülelim mi bilemedik. Bugün tiyatro yaşantımıza yeni bir tecrübe daha eklendi. Haldun hocamız Dormen Tiyatrosu'nda gülmekten oturduğu koltuğu kıran çok seyirci olduğunu anlatmıştı. Benzer durumları yaşıyorduk ama bu ilk defa başımıza geldi. Sanırım Türkiye'de de ilk defa gülmekten bayıltan bir oyun sahnelenmiş oldu." dedi. Oyundan çıkan seyircilerin birçoğu gülmekten durumu fark edemediklerini belirtti. Bir seyirci; Sahne Tozu Tiyatrosu oyunlarını yedi yıldır takip ettiğini ve her zaman bir sıcaklık olduğunu belirtti. Oyun bitiminde salondan ayrılan seyircilerden biri de eğlenceli vakit geçirmek isteyen herkese oyunu şiddetle tavsiye ettiğini söyledi. Seyircilerin memnuniyeti karşısında mutluluğunu gizleyemeyen Çağlar İşgören ise Başroldeki Kadınlar adlı oyunu Kasım ayı boyunca devam edeceği haberini verdi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

Arşiv