O, Süt kraliçesi

  • 0
  • 6.338
Yazı Boyutu:

Esra Boyacıoğlu, lisenin ardından tek tercih olarak belirlediği Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümünü bitirdikten sonra Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Üretim Yönetimi Bölümünde yüksek lisansını tamamlayarak 2004 yılında aile şirketinde üretimden sorumlu olarak çalışmaya başladı.

Öğrencilik yıllarında şirketin en alt kademesinden başlayarak tüm üretimi tepeden tırnağa öğrenen genç kız, üretim sorumluluğu görevine başladığında hiç zorlanmadı. Kısa sürede Boyacıoğulları Ömür Süt Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti. Üretim Sorumlusu olarak birbirinden güzel şeylere imza atmaya başladı. Yeri geldi üretim tesisinde temizlik, yaptı, yeri geldi peynir üretimi gerçekleştirdi ve iyi bir yönetici olarak kendini kanıtladı. İşini severek yapması, kendi deyimiyle işine aşık olması sonucu arkadaşları ona süt kraliçesi ünvanını verdi. Araştırmaları sonucunda kaşar peynirin üretilmesine ve üretilen ürünler arasına ayran’ın eklenmesini sağladı.

“Çalışmaya başladığım günden itibaren şirketimizin temel felsefesi olan ‘kendimizin tüketemeyeceği hiçbir şeyi üretmemek ve satmamak’ konusundan taviz vermeden üretim yapmaya özen gösterdim” diyen Boyacıoğlu, çocukluğundan beri tesisin her kademesinde çalışmasının, özellikle santralın yararını hala gördüğünü itiraf ediyor. Çünkü, telefonu açtığı anda karşıdaki kişinin kendisini tanıtmasına fırsat vermeden ona ismiyle hitap etmesinin karşısında kişiyi etkilediğini, o kişinin kendisine önem verildiğini hissettirdiğini anlattı.

 

Firmaları ile ilgili bilgi veren Esra Boyacıoğlu, “1975’te Tire merkezde hala faaliyette bulunan satış yerimizin açılması ile sektörle buluşmuş, Cahit , Ceyhan ve Cüneyt Boyacıoğlu kardeşlerin dede mesleklerini sürdürme tercihleri sonucunda 1985’te şehir içinde küçük bir alanda düşük bir kapasite ile yöremize ait peynir ve yoğurt çeşitleri ile üretime başlanmış. Kuruluşunda adi ortaklık olan firmamız 1993 yılında pazarını ve imalatını arttırması sonucunda sermayesini arttırarak Boyacıoğulları Ömür Süt Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti ' ne dönüşmüştür” dedi. 

2003 yılında üretim yerinin yeterli gelmemesi ve gelen talepleri karşılamakta sıkıntılar yaşanmaya başlanması sonucunda, Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni fabrika inşaatına başlanarak Mart 2005 yılından itibaren üretimine yeni fabrikasında devam ettiğini anlatan Boyacıoğlu, “Gıda güvenliğinden ödün vermeden halk sağlığını korumanın önemini göz önüne alarak  her türlü hijyenik ve teknolojik makine ve teçhizatların temin edilmesi sonucunda  kurulu olan fabrikamızda, “Klasik Üretimden” vazgeçilmemiştir. 2009 yılında ürün çeşitliliğinin ve müşteri taleplerinin artması sonucunda şirketimiz Manisa’nın Akhisar ilçesinde 2. bir üretim yerinde faaliyete başlamıştır. Şu anda şirketimizde kuzenlerimin ve kardeşiminde bize katılması ile  artan 2. nesil sayısı ile kapasitemizin, ürün ve hizmet kalitemizin her geçen gün artacağını düşünmekteyim” diye konuştu.

Ürün yelpazesinde klasik deri tulum peyniri, İzmir tulum peyniri, beyaz peynir ve çeşitleri, kaşar peyniri, tuzlu ve tuzsuz lor peyniri, çökelek ve yöremize özgü çamur peyniri, tereyağı, koyun ve inek yoğurdu ile süzme yoğurt ve ayranı bulunduran Tire ve Akhisardaki üretim tesislerinde günde yaklaşık 60 ton süt işlendiğini dile getiren Süt Kraliçesi, sözlerini şöyle tamamladı: “Firmamız üretmiş olduğu ürünleri kendi satış yeri başta olmak üzere İzmir, Kuşadası, Söke, Torbalı’da bulunan bayilerinde satışı yapılmaktadır. Denizli, Aydın, Antalya, Manisa, İzmir gibi  illerde  çok sayıda müşterilerimiz bulunmaktadır.  Üretim kapasitesinin artması neticesinde firma bünyesinde üretim, pazarlama, satış ve idari bölümlerinde 70 ye yakın kişiye istihdam sağlamaktadır.  İnsan sağlığının önemini bilen ve hijyenik olarak üretimini sürdüren firmamızın bundan sonraki hedefleri, işletmemizin kapasitesini arttırmak ve üretimimize yeni ürünler ilave ederek kalitemizin niteliklerini en üst seviyeye getirmektir”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv