Ödüllü Festival Başlıyor

Geçen yıl yoğun ziyaretçi sayısıyla rekor kıran Alaçatı Ot Festivali,  bu yıl 5-8 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek. İki ödüle birden sahip festival için Alaçatı'daki oteller doldu.

  • 0
  • 365
Ödüllü Festival Başlıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Geçen yıl yoğun ziyaretçi sayısıyla rekor kıran Alaçatı Ot Festivali,  bu yıl 5-8 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek. İki ödüle birden sahip festival için Alaçatı'daki oteller doldu. Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Korkut Denizeri, “Alaçatı'nın doğasını, doğallığını ve kültürünü yansıtan festivalimiz, Türkiye'nin de buluşma noktası olacak” dedi.
 
Teması “Sarmaşık/Kuşkonmaz” olarak belirlenen 9. Alaçatı Ot Festivali, bu yıl da yüzbinleri ağırlayacak. 5 Nisan Perşembe günü başlayacak festivalin ilk etkinliği ise Evliyagil Otel'de Silvia Egger Gündevir'in  “Yediklerimizin Bize Verdiği Enerji, Otların ve Baharın Etkileri” konulu söyleşisi olacak. Sakız fidan dikimi ve sağız ağacı koleksiyon bahçesinin ziyaret edileceği ilk gün, Asma Yaprağı Bahçe'de yemek atölyesi, İmrenhan Otel'de Türkiye Biyolojik Çeşitliliği konulu video sunumu ile devam edecek. Alaçatı Meydanı ise şeflere ev sahipliği yapacak. Çilekli, cevizli, tulum peynirli sarmaşık salatası, sarmaşık ve tilkişenli hoplatma, sarmaşık ve tilkişen mücveri güne damgasını vuracak. Ertesi gün ise festival kortejiyle Alaçatı sokakları renklenecek.
 
Shining Star Awards 2016’da En Başarılı Festival, 2017 yılında ise İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce “Onur Ödülü”ne layık görülen Alaçatı Ot Festivali için bölgedeki tüm otellerde doluluk oranı yüzde 95'lere ulaştı. Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Korkut Denizeri, “Alaçatı Türkiye'nin turizm ve gastronomide altın markası halini aldı. Bu başarının altında tarihine, kültürüne, doğasına sahip çıkan tüm Alaçatı'nın imzası var. Belediyemizin, kaymakamlığımızın festivalin tüm destekçilerinin tek bir amacı var o da Alaçatı'yı yakışan bir festival yapmak” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv