Ödüllü Filmler, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde

Akbank Kısa Film Festivali’nde ödül alan filmler, “Akbank Kısa Film Festivali Üniversitelerde” etkinliği ile birçok üniversitede öğrencilerle buluşuyor.

  • 0
  • 409
Ödüllü Filmler, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Akbank Kısa Film Festivali’nde ödül alan filmler, “Akbank Kısa Film Festivali Üniversitelerde” etkinliği ile birçok üniversitede öğrencilerle buluşuyor. Festivalde dereceye giren filmlerin özel gösterimi Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirilecek. Gösterim, 17 Nisan Salı günü saat 14:00’de, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılacak.

Akbank Kısa Film Festivali kısa filmlerin yapımını özendirmeyi, seyirciye ulaşımını sağlamayı, yeni sinemacıları desteklemeyi, kısa filmi tanıtmayı, dünyadan ve Türkiye’den farklı örnekler sunmayı ve bir festival geleneği yaratmayı amaçlıyor. Festival, ulusal ve uluslararası olmak üzere iki ana kategorideki yarışmaların yanı sıra, sinema sektöründeki deneyimli isimlerinin katıldığı atölye çalışmalarına ve söyleşilere de ev sahipliği yapıyor.

Cannes, Berlin, Venedik gibi önemli film festivallerinden birçok filmin yer aldığı, her yıl on günlük bir süreçte gerçekleşen ücretsiz festivalin bölümleri “Festival Kısaları”, “Dünyadan Kısalar”, “Kısadan Uzuna”, “Deneyimler”, “Belgesel Sinema”, “Perspektif”, “Özel Gösterim” ve “Forum” şeklinde sıralanıyor. 2017 yılında başlatılan “Forum” bölümünde senaryo aşamasındaki kısa filmlerin desteklenmesi ve geliştirilmesine yönelik eğitimler düzenleniyor.
Berfin Sude Kara İZMİR(Ege Ajans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv