Öğrenci ve öğretmen kartlarına 4 yıl vize yok

  • 0
  • 1.411
Yazı Boyutu:

İzmir’de topluulaşımda kullanılan öğretmen ve öğrenci kartlarının ücretsiz vize işlemleri 23Eylül’den itibaren başlıyor. Yıllık vize uygulamasını son kez gerçekleştirecekolan ESHOT, gelecek yıldan itibaren öğrenim bilgilerine internet ağı üzerindenulaşarak vize işlemini otomatik olarak yapacak. Bu uygulama Türkiye’de ilkolacak. Kişiselleştirilmiş toplu ulaşım kartı sahibi öğrenci ve öğretmenlerartık 4 yılda bir vize yaptıracak. 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü,kişiselleştirilmiş toplu ulaşım kartı kullanan öğrenci ve öğretmenler için vizesüresinin 23 Eylül Pazartesi gününden itibaren başlayacağını duyurdu. Vizeişlemi yapılmayan kartlar 31 Ekim akşamına kadar kullanılabilecek, 1 Kasım 2013tarihinden itibaren ise kullanıma kapatılacak.

Vize ücreti alınmıyor
Birçok kentte ücretli olmasına karşın İzmir’de vize işlemi için öğrenci veöğretmenlerden para alınmayacak. Ayrıca kart sahiplerinden hiçbir belge deistenmeyecek. Sadece İzmir dışındaki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerinyeni tarihli öğrenci belgesi veya üniversite kimlik kartı fotokopisi ilebaşvurması gerekecek. Yapılan vize 4 yıl geçerli olacak ve bu süre içindeöğrenci veya öğretmen kartlarından vize istenmeyecek. Her şey elektronikortamda sistem üzerinden yapılacak.

Yıllık vize son kezuygulanıyor
ESHOT Genel Müdürlüğü; YÖK, üniversiteler ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüile yapılan işbirliği doğrultusunda, İzmir’deki öğrencilerin öğrenimbilgilerine internet ağı üzerinden ulaşarak vize işlemini otomatik olarakyapacak. İzmir’de öğrenim gören öğrencilerden okulla ilişiği kesilenlerinkartları ise yine sistem tarafından kullanıma kapatılacak. ESHOT GenelMüdürlüğü yetkilileri, böyle bir uygulamanın Türkiye’de ilk kez yapıldığınıbelirterek, “Öğrenciler ve öğretmenler 4 yıl boyunca vize işlemine gelmeyecek.Bundan sonra çıkarılan kartların vize süresi, alındığı tarihten itibarensonraki 4 yılı da kapsayacak” diye konuştu.

Kart ücretine 9yıldır zam yapılmıyor
ESHOT Genel Müdürlüğü, öğrenci ve öğretmenlerin ilk başvuru sırasındaödedikleri kart ücretine ise 9 yıl zam yapmıyor. 2004 yılında tespit edilenfiyatlar çerçevesinde öğrenci kartı için 10 TL, öğretmen kartı için ise 20 TLücret alınıyor. Öğrenci ve öğretmen toplu ulaşım kartlarının temini içindetaylı bilgiler www.eshot.gov.tradresinde yer alıyor.

Vize noktaları
Vize işlemleri ilk etapta Konak Katlı Otopark altındaki Belediye Pasajı,Karşıyaka Vapur İskelesi, Bornova Metro İstasyonu ve Fahrettin Altay Aktarmaİstasyonu’ndaki merkezlerde yapılacak. İlerleyen günlerde Dokuz EylülÜniversitesi Tınaztepe Kampusu’nun yanı sıra talep eden üniversite ve okullarada gezici ekiplerle ulaşılarak vize hizmeti verilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv