Öğrenciler karikatürü çok sevdi

Çocuklara yönelik yaptığı karikatür çalışmalarıyla tanınan İzmirli Karikatürist Mustafa Yıldız, Eraslan Okuluna konuk oldu. Farklı sınıflarda derslere giren Yıldız, karikatürü çizerek anlatıp, öğrencilerle “Temiz Çevre” konusunda çalışmalar yaptı.

  • 0
  • 453
Öğrenciler karikatürü çok sevdi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çocuklara yönelik yaptığı karikatür çalışmalarıyla tanınan İzmirli Karikatürist Mustafa Yıldız, Eraslan Okuluna konuk oldu. Farklı sınıflarda derslere giren Yıldız, karikatürü çizerek anlatıp, öğrencilerle “Temiz Çevre” konusunda çalışmalar yaptı.  Çevre bilincini çizgilere döken öğrenciler, “Geri Dönüşüm”, “Kullanılabilir Su Kaynakları” ve “Ormanların Önemi” konularında düşüncelerini çizerek anlattılar.

Karikatür sanatının çocuklar tarafından çok sevildiğini belirten Yıldız; “Hemen, hemen her gün çocuklarla buluşup, çalışmalar yapıyoruz. Çizme yeteneklerini ve hayal dünyalarını geliştiren çocuklar, mizah dilinin sevimli ortamında eğlenerek öğreniyorlar. Karikatürü ders olarak değil, bilgi ve birikimi aktararak, tartışarak, keyifli bir ortamda yapıyoruz. Evrensel konuları, günlük yaşananları, hayatın komik yanlarını ön plana çıkararak çiziyoruz. Gazete ve dergi karikatürlerinin yanı sıra yarışmalara hazırlanıyoruz. Hafta sonları Alsancak, Güzelbahçe ve Karşıyaka’da özel dersler veriyorum. Hafta içinde belediyelerde karikatür atölyeleri yapıyorum. Eraslan Okuluna ikinci kez konuk oldum.” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv