Öğrencilerden milli teknoloji

Gediz Üniversitesi öğrencileri, parmak iziyle geçiş sistemlerini tamamen yerli teknoloji haline getirdi. Geliştirdikleri sistemi ilk olarak kampüste başarıyla uygulayan gençler, retinayla geçişe de yerli imzası atmak istiyor

  • 0
  • 848
Öğrencilerden milli teknoloji
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri Burçin Kasap, Sıdıka Karakaya ve Mesut Yurtçak ile Bilgisayar Mühendisliği’nden İrem Çakı, Betül Ertan milli teknoloji geliştirdi. Parmak iziyle geçiş sistemlerini tamamen yerli teknoloji haline getirmek için bir süredir çalışma yürüten gençler başarılı oldu. Üniversiteliler, yazılımı ve donanımı kendi eserleri olan sistemi, üyesi oldukları Gediz Üniversitesi Robotik Kulübü’ne girişte başarıyla denedi.
İkinci ve üçüncü sınıfta eğitim gören öğrenciler, göz retinasıyla geçişte de yerli teknoloji kazandırmak için kolları sıvadı, “Yakında bunu da gerçekleştirmek istiyoruz. Bunların yanı sıra robotik teknolojileri üzerine de çeşitli çalışmalarımız var” dedi.
 
Gurur duyuyoruz
Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik de onları kutladı. Prof. Dr. Çevik, milli teknoloji ortaya koymak için gece-gündüz demeden laboratuvarlarda ter döken öğrencileriyle gurur duyduklarını açıkladı, şunları söyledi:
“Onlar yeniliklere imza attıkça, bizler de ayrı bir sevinç yaşıyoruz. Ne mutlu ki kampüsümüzün yeni akıllı geçiş ve kartlı ödeme sistemi de bir mezunumuz ile 3 öğrencimizin eseri. Gençlerimizi desteklemeye, milli teknoloji seferberliğimizin bir neferi yapmaya devam edeceğiz. Diğer yandan da araştırma altyapımızı ve imkanlarımızı daha da geliştireceğiz. Şu an sahip olduğumuz 33 laboratuvara önümüzdeki günlerde yenilerini ekleyeceğiz.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv