Okuma alışkanlığına 20 bin kitapla katkı

Bornova Belediyesi, sınırları içinde bulunan okullar ve üniversiteler ile birlikte gerçekleştirdiği projelerle eğitime destek verirken, kendisine bağlı olan 7 kütüphane ile de fark yaratıyor.

  • 0
  • 433
Okuma alışkanlığına 20 bin kitapla katkı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi, sınırları içinde bulunan okullar ve üniversiteler ile birlikte gerçekleştirdiği projelerle eğitime destek verirken, kendisine bağlı olan 7 kütüphane ile de fark yaratıyor. İlçenin farklı yerlerinde bulunan kitaplıklarla unutulmaya yüz tutan kütüphane kültürü yaşatılıyor.  

 

Eğitim konusunda örnek çalışmalar yapan Bornova Belediyesi, vatandaşlarını okumaya teşvik etmek için 7 kütüphane ile hizmet veriyor. Çamdibi, Naldöken, Kayadibi, Karaçam, Çamiçi ve Altındağ kitaplıkları ile  Bornova Merkez’de bulunan Atatürk Kitaplığı’nda  20 binin üzerinde kitabı vatandaşlarla buluşturuyor. Felsefeden tarihe, Türk ve dünya klasiklerinden çocuk kitaplarına kadar her türlü kitabın yer aldığı merkezlerde öğrencilerin rahat ders çalışması için uygun ortam sağlanırken, unutulmaya yüz tutmuş kütüphane kültürü de yaşatılıyor.

 

Çamdibi, Naldöken, Kayadibi ve Atatürk Kitaplığı’na gelen öğrenciler sessiz bir ortamda ders çalışabilmesinin yanında bilgisayarları kullanarak, internetten de araştırma yapabiliyor. Ayrıca vatandaşlar;  e-devlet hizmetleri, sınav işlemleri, cv hazırlama ve e-randevu gibi işlemlerini gerçekleştirmek için bu dört kütüphanedeki bilgisayarları kullanabiliyor.  Günlük gazetelerini okumak isteyen vatandaşlar için de ayrı bir oturma bölümünün yer aldığı kitaplıklar internet üzerinden hizmet veriyor. Vatandaşlar aradıkları kitabın bu kitaplıklarda bulunup bulunmadığını ‘e-belediye’ sistemi üzerinden katalog takibi yaparak öğrenebiliyor.

 

Atatürk Kitaplığı  

İlçenin 7 faklı noktasında bulunan kitaplılardan en büyüğü ise merkezde bulunan ve Bornova’nın eski köşklerinden birinin restore edilmesiyle kurulan Atatürk Kitaplığı.  İçerisinde 10 binin üzerinde kitap bulunan kütüphanede biri çocuklar için olmak üzere 3 adet okuma salonu yer alıyor. Bu salonlarda tek kişilik olarak ayrılan bölümlerde öğrenciler rahat ders çalışma olanağı bulurken, internetten de yararlanıyor.

 

Çocuklar için imza günleri  

Bornova Belediyesi, kitaplıklarda düzenlediği etkinliklerle özellikle çocukları mutlu ediyor. Hikaye okuma günlerinin yanında düzenlediği imza günleri ile de ünlü çocuk kitapları yazarlarını Bornovalılarla buluşturuyor. Son olarak Kasım 2018’de “Dünya Çocuk Kitapları Haftası” için düzenlenen etkinlikte çocuk kitapları yazarları Sevgi Saygı Atatürk Kitaplığı’nda Hacer Kılcıoğlu ise Altındağ Hasan Ali Yücel Cumhuriyet Kitaplığı’nda çocuklarla biraraya gelerek kitaplarını imzaladı.  

 

 “Herkes için kütüphane” 

Vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek hedefi ile çalışmalar yapan Bornova Belediyesi, “Yerel Dönüşüm, Küresel Erişim” sloganıyla yola çıkan Bill ve Melinda Gates Vakfı’nın maddi desteği ile gerçekleştirilen “Herkes İçin Kütüphane” projesine de katıldı. Türkiye çapında Hacettepe Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi, Near East University ve Türk Kütüphaneciler Derneği paydaşlığında gerçekleştirilen proje kapsamında Bornova Belediyesi’ne ait kütüphanelerde kullanılmak üzere 16 adet bilgisayar bağışında bulunuldu. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Dikili’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Arşiv