Olten Filarmoni 2018-2019 Sezonunu Açıyor

Olten Filarmoni Orkestrası günümüzün en önemli ve yetenekli kemancılarından biri olan 'Yükselen Yıldız' unvanı ile anılan İspanyol müzisyen Leticia Moreno ile 2018-2019 konser sezonunu açıyor.

  • 0
  • 1.784
Olten Filarmoni 2018-2019 Sezonunu Açıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Olten Filarmoni Orkestrası günümüzün en önemli ve yetenekli kemancılarından biri olan 'Yükselen Yıldız' unvanı ile anılan İspanyol müzisyen Leticia Moreno ile 2018-2019 konser sezonunu açıyor. 17 Ekim 2018 Saat 20.30 da İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek konseri Şef İbrahim Yazıcı yönetecek. Konserin ilk yarısında Leticia Moreno 1762 Nicolò Gagliano yapımı kemanıyla, 19. yüzyılın ikinci yarısı ve yirminci yüzyılın ilk çeyreğinde aktif olmuş önemli bir Alman besteci olan Max Bruch’ın sol minör keman konçertosu’nu seslendirecektir. İkinci yarıda ise Olten Filarmoni Orkestrası Johannes Brahms 4. Senfoni ile dinleyicilere bir müzik şöleni yaşatacak.

Beşinci Sezonunu gerçekleştirmekte olan Olten Filarmoni Orkestrası, her ay dünyaca ünlü solist ve şefleri konuk ederken ilginç projelere de imza atacak. Sezon içinde bir yandan Metin Yazarı ve Yönetmen Zuhal Ergen’in yazıp yöneteceği, mikrofonda Türk tiyatrosunun “büyük sesi ve yorumcusu” Selçuk Yöntem solistliğinde ‘’Senfonik Mizah’’ projesinde tiyatro ile klasik müziği birleştirirken; bir yandan da tanınmış parçaların akapella düzenlemelerinden oluşan Stockholm Kraliyet Müzik Akademisi’nden mezun 5 müzisyen tarafından The Real Group; 22 yaşındaki orkestra şefi Nil Venditti ile dünyaca ünlü klasik gitar sanatçısı Petrit Çeku ; ‘’Sevgililer Günü Özel Konseri’’nin ilk bölümüne ünlü Bulgar müzisyen Theodosii Spassov’un kavalının sesi, ikinci yarıda ise Türkiye’de canlı performansı nadir olan  Film Müzikleri ile romantik bir akşam; “İki Şef & İki Piyanist Konseri” nde Fransız Piyanist Jean Bernard Pommier ile  İbrahim Yazıcı- ikinci yarıda İbrahim Yazıcı’nın ilk kez yazacağı bir  eserin dünya prömiyeri; Nisan konserinde Uluslararası Klasik Müzik Ödülleri “ Yılın Genç Sanatçısı”, XV. Uluslararası Tchaikovsky Yarışması ve V. Paulo Uuslararası Çello Yarışması birincisi olarak üstün bir müzisyen olduğunu gösteren Pablo Ferrandez’i ağırlayacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv