Optik Teknisyeni Can Hastanesi’nde göz sağlığına kavuştu

Gözlükle net göremeyen miyop ve astigmat hastası Optik Teknisyeni Okan Ege (32),  Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Gökhan Erbakan tarafından gerçekleştirilen ‘Yüzey Ablasyonu’ yöntemiyle sağlığına kavuştu.

  • 0
  • 449
Optik Teknisyeni Can Hastanesi’nde göz sağlığına kavuştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Gözlükle net göremeyen miyop ve astigmat hastası Optik Teknisyeni Okan Ege (32),  Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Gökhan Erbakan tarafından gerçekleştirilen ‘Yüzey Ablasyonu’ yöntemiyle sağlığına kavuştu. Gözlüklerini atan Ege, “Artık her şeyi net görüyorum” dedi.
 
14 yıldır optik işinde çalışan ve 13 yıldır gözlük kullanan Okan Ege, miyop ve astigmat rahatsızlıkları nedeniyle görmede sorun yaşıyordu. Gözlük sektörünün içerisinde olmasına rağmen gözlük kullanmaktan sıkıldığını ifade eden Ege, tedavi olmak için İzmir Özel Can Hastanesi’ndeki Op. Dr. Gökhan Erbakan’a muayene oldu.

Gözlükten de öte
Hastaya uyguladıkları tedavi hakkında bilgi veren Dr Erbakan, “Yüzey Ablasyonu yaparken görmemizi etkileyen iki etken var. İlki numaramız, ikincisi ise korneamızın yüzey şeklidir. Kusursuz kornea aslında çanak anten gibidir dışarıya doğru düzleşir. Özellikle merkezde bir takım eğim hataları varsa ve bunun dışa eğimli bir yüzey olmasını engelliyorsa ameliyat esnasında bunu da düzeltiyoruz. 3-6 ay arası iyileşme sürecini tamamlayan çoğu insan, ‘Gözlüğümle gördüğümden daha iyi görüyorum’ diyor. Bu ameliyatla gözlüğün düzeltemediğini düzeltiyoruz. Eğim hatası belirli bir seviyenin üzerinde ise Yüzey Ablasyonuyla bunu düzeltmeyi tercih ediyoruz” diye konuştu.

Sadece Numara Düzeltmiyoruz
Bu yöntemle sadece numara düzeltmediklerinin altını çizen Dr. Erbakan, “Şekil bozuklukları ve odaklanma bozukluklarını değerlendirip bir arada düzeltiyoruz. Sorun gözün yüzeyinde ise bu işi yüzeyden gerekmektedir. Son teknoloji cihazlarla mümkün bu işlemler. Sadece ameliyat değil ameliyat öncesi cihazlarda önemli çünkü onlar ne sorun olduğunu onlar söylüyor” dedi.

“Alerji Yüzünden Lens Kullanamıyordum” 
“Gözlük kullanmayı sevmiyorum” diyen Ege, “Hep düşünüyordum ama kriterler uymuyordu, zamanım yoktu. Gözlük sevmiyorum. Alerji yaptığı için lens kullanamıyorum. Uzun zamandır gözlükle bile net göremiyordum. Tavsiye üzerine Gökhan hocama ulaştım. Beni sağlığıma kavuşturduğu için teşekkür ederim” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hayat Projesi ile hedefe tam isabet

Alfa kuşağının teknoloji alışkanları değişti

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Akredite Edildi

Gürcü hasta robotik cerrahi teknolojisiyle şifa buldu

Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Tedavisi

Eşrefpaşa’nın hidroterapi havuzlu sağlık hamlesi

Arşiv