Organ nakline tam destek

Ege Üniversitesi Rektörlüğü ile  Bornova Kaymakamlığı ve  Sağlık Bakanlığı Bornova İlçe Sağlık Müdürlüğü arasında “Organ ve Doku Bağışı Dostu Bornova” programı işbirliği protokolü, Ege Üniversitesi Eski Senato Salonu’nda düzenlenen törenle imzalandı.

  • 0
  • 605
Organ nakline tam destek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Rektörlüğü ile  Bornova Kaymakamlığı ve  Sağlık Bakanlığı Bornova İlçe Sağlık Müdürlüğü arasında “Organ ve Doku Bağışı Dostu Bornova” programı işbirliği protokolü, Ege Üniversitesi Eski Senato Salonu’nda düzenlenen törenle imzalandı.
        
Protokol törenine; Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Sağlık Bakanlığı Bornova İlçe Sağlık Müdürü Dr. Tevfik Oğuz ve EÜ Üst Yönetimi katıldı. Protokolde Dr. Hilal Sipahi tarafından organ bağışı konulu sunum gerçekleştirildi.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, “Gelişen teknoloji ve imkanlarla revizyonlar yapılarak organ bağışında bu noktaya gelindi. Umarım bu protokolle de organ bağışının ne olduğunu, organ nakli bekleyen insanların nasıl sıkıntılar yaşadıklarını anlatmış olacağız. İnşallah daha iyi bir konuma geliriz; organ bekleyen hastalarımıza en iyi hizmeti sunarız ve en sağlıklı organlara ulaşmalarını sağlarız. Bugün tamamen sağlıklı biri olabiliriz ama az sonra, bir gün sonra ya da bir yıl sonra kendimizin, yakınlarımızın, çok sevdiğimiz insanların organ bağışı bekler konumda olabileceğini unutmamalıyız” dedi.
Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğdu, “Organ bağışı konusunda temel sorunun bilgi eksikliği olduğunu fark ettik. Bağışın insanlık için ne kadar büyük bir fedakarlık olduğunu insanlara anlatmak konusunda eksiğiz. Fırsat verildiğinde, birini organ nakline ikna etmek sandığınız kadar zor değil, önemli olan çabalamak. Sağlık hizmetleri açısından çok güçlü bir ülkeyiz ama organ bağışı konusunda gerideyiz. Bunu değiştirmek bizim elimizde” dedi.
 
“ORGAN VE DOKU BAĞIŞI DOSTU BORNOVA”
“Organ ve Doku Bağışı Dostu Bornova” programı kapsamında İmzalanan protokol ile; Bornova Kaymakamlığı öncülüğünde   Ege Üniversitesi öğrencilerine organ bağışının önemi ve değeri hakkında Bornova İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından eğitimler verilecek, gençlerin organ bağışı konusunda bilinçlendirilmesi gerçekleştirilecek. Organ bağışı konularında eğitim ve bilgilendirme yapılması için uygun ortam Ege Üniversitesi tarafından sağlanacak.  2016-2017 Eğitim-Öğretim Döneminde tüm fakülte ve meslek yüksekokullarına 40 dakika sürecek eğitimler verilecek. Üniversite eğitimine başlayacak olan hazırlık ve birinci sınıf öğrencilerine yönelik düzenli eğitimler yapılacak. EÜ öğrencileri gönüllülük esası altında düzenli olarak; kampüste, fakülte, bölüm ve meslek yüksekokullarında organ bağışı kampanyaları düzenlenmesine destek olacak. Bornova İlçe Sağlık Müdürlüğünce ekipler oluşturularak gerekli ekipmanlar temin edilecek.
İZMİR (Ege Ajans /Cansu Çeviker – Özlem Ateş)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hayat Projesi ile hedefe tam isabet

Alfa kuşağının teknoloji alışkanları değişti

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Akredite Edildi

Gürcü hasta robotik cerrahi teknolojisiyle şifa buldu

Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Tedavisi

Eşrefpaşa’nın hidroterapi havuzlu sağlık hamlesi

Arşiv