Ortodontik rahatsızlıklara karşı anatomik emzikler kullanılmalı

  • 0
  • 1.150
Yazı Boyutu:

Çocuklar için erkenortodontinin önemli olduğunu söyleyen Teras Dental Ortodonti Uzmanı Dr. ElifErtaş, ebeveynleri hatalı biberon, emzik ve parmak emme konularında uyardı. Ortodontihastalıklarında erken tanının tedaviyi kolaylaştırdığı bilgisini veren Dr. ElifErtaş, “Çocukları, 6 yaşından itibaren özel bir röntgenle ortodonti uzmanınamuayene ettirmek gerekiyor” dedi.

Hatalı biberon ve emzik kullanımlarıyla, parmak emmenin,çocukta ileride bir takım sorunlara yol açabildiğini kaydeden Ertaş, “Anatomikemzikler tercih edilmeli. Emmek, çocuklarda içgüdüsel bir eylem olduğu içinemzik, çocuklar için çok önemli ve gereklidir. Ancak emziğin veya biberonunucuna bal, çikolata gibi maddeler sürerek çocuklara vermek son derecezararlıdır. Erken çürümelere sebep olur. 6'ncı aydan sonra mutlaka çocuklarabir şey yedikten sonra su içirilmeli, mümkünse bir tülbentle dişi temizlenmeli,eli fırça tutuyorsa 3 yaşına kadar dişleri macunsuz fırçalanmalıdır. Ortodontiktedavi 2-3 yıl aktif şekilde sürer, sonrasında da 5 yıl pekiştirme tedavisidevreye girer. Bu alanda çalışan uzman hekim sayısı da az” diye konuştu.

Ortodonti tedavisinin estetik diş hekimliğinde çok önemlibir yer tuttuğunu ve diş bozukluklarının birçok hastalığın tetikleyicisiolabileceğini sözlerine ekleyen Ortodonti Uzmanı Elif Ertaş şöyle devam etti:“Dişler ortodonti tedavisi sonucu çene kemiği üzerinde düzgün bir biçimdeyerlerini alınca çene kapanış bozukluklarının neden olduğu eklem, baş, boyunağrıları da giderilebilir. Ortodonti tedavisi kişiye tam bir çiğneme fonksiyonukazandırarak mide problemleri ve sindirim sistemi sorunlarının giderilmesindede etkin rol oynar. Tedavi, dişleri daha düzgün sıralarken, dişlerinize de dahaiyi bakım yapabilmenize olanak sağlar”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Arşiv