Ovacık’ın su kalitesi yükseldi

  • 0
  • 742
Yazı Boyutu:

Çeşme Belediyesi’nin yatırımlarıyla yol, ışıklandırma, oyunparkları ve spor alanlarıyla çehresi değişen Ovacık’ın 350 bin liralıkyatırımla su kalitesi de yükseltildi.

 Ovacık köyü, yöre halkı ve Çeşme Belediyesi Meclisi’nin aldığıkararlarla ‘Bütünşehir Yasası’ beklenilmeden, Çeşme’nin bir mahallesi halinegelmişti. Çeşme belediyelerinin ortak iştiraki, Çeşme-Alaçatı Birliğitarafından yapılan yatırımla, taze mahalle Ovacık’a, ilçe merkezi vemahallerinin faydalandığı su şebekesi de ulaştırıldı. Şebekeden önce suihtiyacını kuyulara bağlı su deposundan gelen suyla sağlayan Ovacık halkı darahat bir nefes aldı. 

350 bin liralıkyatırım
Ovacık’ın kontrolsüz kuyu suyu yerine, sağlık kontrolleridüzenli olarak yapılan şebeke suyuna geçmesinin, insan sağlığı açısındanönemini vurgulayan Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, 4 bin 100 metre suborusu kullanılan çalışmanın yaklaşık 350 bin liralık bir yatırımla hayatageçtiğini kaydetti. İZSU’ya da boru ve sfitings desteği verdiğini belirtenTütüncüoğlu, “Ovacık halkı artık bulaşık ve çamaşırlarını sağlık kontrolleriyapılan suyla yıkayacak, yemeklerini de kullandığı suya güvenerek bu sudayapacak” diye konuştu. 

Yıldız olacak
Birkaç ay önce Çeşme Belediyesi’nin bir mahallesi halinegelen Ovacık’ın, yeni yapılan oyun, spor parkları, basketbol ve futbolsahaları, yol ve ışıklandırmaların yanı sıra yapımı devam eden rekreasyonalanıyla cazibesinin arttığını vurgulayan Tütüncüoğlu, “Kısa sürede hızlı yolaldık. Ovacık’ın çehresini neredeyse tamamen değiştirdik. Bundan sonrakiçalışmalarımız da hız kesmeden devam edecek. Tarım, hayvancılık gibi alanlardaöne çıkan Ovacık, tarım turizmi için de önemli bir nokta olacak, ilçemizin yeniyıldızı olacak” şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Dikili’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Arşiv